ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε φορτίο «θανάτου»

μπλόκο-σε-φορτίο-θανάτου-855594

Συνολικά 50.000 δόσεις ηρωίνης, που θα διακινούνταν στις πιάτσες «θανάτου», μετέφερε ένα ζευγάρι νεαρών Ρομά, μέλη συμμορίας, ηλικίας 32 χρόνων η γυναίκα και 34 ο άνδρας, μέσα στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δεύτερος και ακινητοποιήθηκε στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων του Αλμυρού.

Το ζευγάρι συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερευνούσε την υπόθεση επισταμένα, έχοντας εδώ και καιρό πληροφορίες ότι επίκειται μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Για τη σύλληψή τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Όταν το ζευγάρι σταμάτησε στον ΣΕΑ Αλμυρού, αστυνομικοί ξεκίνησαν έλεγχο μέσα στο αυτοκίνητο. Οι πληροφορίες που είχαν επιβεβαιώθηκαν. Οι δράστες είχαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές συσκευασίες μέσα στα «τοιχώματα» των πορτών του αυτοκινήτου τα 10 κιλά ηρωίνης.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Βόλου, η οποία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Ο δικηγόρος τους ζήτησε προθεσμία μέχρι αύριο Τετάρτη, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να μπορέσουν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, που μέχρι τότε κρατούνται.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η Αστυνομία

Οι αρχές εκτιμούν πως το ζευγάρι των δύο Ρομά ανήκει σε μεγαλύτερη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, η οποία δραστηριοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δίχως να αποκλείουν και διακίνηση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το φορτίο του «θανάτου» ξεκίνησε από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή. Τα πακέτα της ηρωίνης ήταν κρυμμένα στις πόρτες του αυτοκινήτου, το οποίο από τους άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έγινε «φύλλο και φτερό».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ζευγάρι μόλις συνελήφθη κατονόμασε ως έμπορο, από τον οποίο προμηθεύτηκε τη μεγάλη ποσότητα της ηρωίνης, έναν Αλβανό, που φέρεται να είναι γνωστός στις αρχές και θεωρείται από τους μεγάλους διακινητές «λευκού θανάτου» στη χώρα.

Οι αρχές εκτιμούν πως τα 10 κιλά ηρωίνης αντιστοιχούν σε 50.000 δόσεις, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ τουλάχιστον.

Το ζευγάρι εκπροσωπεί νομικά δικηγόρος από τη Χαλκίδα, ο οποίος παραστάθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή ζητώντας προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους ο 34χρονος και η 32χρονη.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως ο 34χρονος φέρεται να «πήρε στην πλάτη του» όλο το φταίξιμο, υποστηρίζοντας ότι η σύζυγός του δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ίδιος είναι χρήστης ναρκωτικών και ότι περιστασιακά είναι «βαποράκι». Το ζευγάρι δηλώνει άεργο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πάντως ο ρόλος των δύο συλληφθέντων στο κύκλωμα ήταν να παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά από την Αθήνα, να τα μεταφέρουν και να τα διακινούν στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσημη ανακοίνωση της σύλληψης

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «συνελήφθη ζευγάρι, μέλος συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά:

Η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οδήγησε στη σύλληψη 2 ατόμων, τα οποία αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό και 32χρονη ημεδαπή (σύζυγοι), οι οποίοι είχαν ως ρόλο την παραλαβή των παράνομων ουσιών από την Αθήνα και την περαιτέρω μεταφορά και διακίνησή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 26-11-2022 σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στην περιοχή του Βόλου να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν προκειμένου να ελεγχθούν.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του οχήματός τους ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στα τοιχώματα εσωτερικά της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού 10 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 10.099 γραμμάριων και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν αμφότεροι για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, στην κατοχή της 32χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου