ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση με αιχμές Θ. Διαμαντένια

παραίτηση-με-αιχμές-θ-διαμαντένια-855568

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος Βόλου κατέθεσε ο Θεολόγος Διαμαντένιας, στέλεχος της παράταξης «Βόλος Εξυπνη Πόλη», με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα.

Την επιστολή του υπέβαλε χθες, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενος λόγους υγείας, αλλά και την πολιτική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο Βόλου.

«Με την επιστολή αυτή σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Βόλου. Προσωπικοί λόγοι υγείας, αλλά και η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Δήμο Βόλου με εμποδίζουν στη σωστή άσκηση των αντιπολιτευτικών καθηκόντων μου. Αμεσα θα δώσω αναλυτική αναφορά των αιτιών της παραίτησής μου», γράφει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του πάντως στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Διαμαντένιας άφησε αιχμές εναντίον τόσο της Ν.Δ., όσο και της επικεφαλής της παράταξης Νάνσυς Καπούλα για τη στάση που τηρούν τα τελευταία χρόνια απέναντι στη δημοτική αρχή Αχιλλέα Μπέου, μιλώντας όχι απλώς για απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης, αλλά για στήριξη της δημοτικής αρχής από τη γαλάζια παράταξη και αντίστοιχο άδειασμα της αυτοδιοικητικής ομάδας της Ν.Δ. από το ίδιο το κόμμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Διαμαντένιας επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, που επιδεινώνεται εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Παρίσταμαι στις συνεδριάσεις σε βάρος της υγείας μου», είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος της παραίτησής του.

«Δεν γίνεται ουσιαστικά αντιπολίτευση. Δεν νιώθω ότι υπάρχει αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή απέναντι στη δημοτική αρχή, προφανώς επειδή η παράταξη αντιλήφθηκε αλλαγή της στάσης του κόμματος. Κατεβήκαμε ως αυτοδιοικητική παράταξη με τη στήριξη της Ν.Δ. και η Ν.Δ. στηρίζει κάποιον άλλο. Εγώ παραμένω σταθερός στις απόψεις μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω αντιπολίτευση μόνος μου», είπε ο κ. Διαμαντένιας μιλώντας για «άδειασμα της παράταξης που στηρίχθηκε από τη Ν.Δ.».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών που δεν κάλεσαν ούτε μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια τα αυτοδιοικητικά στελέχη σε συσκέψεις, στις οποίες, όπως είπε, συμμετείχαν στελέχη της ομάδας Αχιλλέα Μπέου.

«Σε κάθε περίπτωση εγώ θα σταθώ δίπλα σε όποιον πάρει θέση απέναντι από τη δημοτική αρχή. Δεν ξέρω αν θα είμαι ξανά υποψήφιος, αλλά θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις όσα πιστεύω», αναφέρει ο κ. Διαμαντένιας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου