ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβα τζενεράλε πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

πρόβα-τζενεράλε-πριν-τη-μεγάλη-πρεμιέ-855534

Στην πρόβα τζενεράλε, πριν τη φαντασμαγορική τελετή για τη φωταγώγηση της πόλης, μεθαύριο, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στις επτά το απόγευμα, στην παραλία της πόλης, βρέθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Με εμφανώς χαρούμενη διάθεση προσήλθε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου οι πολυάριθμοι συντελεστές της παράστασης είχαν την κεντρική πρόβα, πριν ανέβουν επί σκηνής, στη μεγάλη εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κατά την είσοδό του στον χώρο κι ενώ οι συντελεστές ετοιμάζονταν για την έναρξη της πρόβας, ο κ. Μπέος ευχαρίστησε όλους και ειδικά τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους και τους μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης για την προβολή του Βόλου.

Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Βλιώρα και Αιμιλία Κραβαρίτη, παρακολούθησε και χρονομέτρησε την παράσταση και στο τέλος χειροκρότησε θερμά, φωνάζοντας «μπράβο» σε όλους τους συντελεστές.

«Αλλη μια επιτυχημένη πρόβα ενόψει της μεγάλης φαντασμαγορικής τελετής για τη φωταγώγηση της πόλης την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου.

Ο Βόλος μας μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά. Το πιο σημαντικό σίγουρα είναι για το ανθρώπινο δυναμικό του. Και για τον πολιτισμό. Και για το χορό, τη μουσική, το τραγούδι, για όλα.

Δουλειά, κέφι, έμπνευση από όλους για να στείλουμε το μήνυμα στα πέρατα του κόσμου. Ο Βόλος μάς μαγεύει!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, που φιλοξενεί και βίντεο με στιγμιότυπα από το φαντασμαγορικό σόου.

Με τη μεγάλη τελετή και επίσημο προσκεκλημένο τον Αντώνη Ρέμο, από μεθαύριο, Πέμπτη, ξεκινά και επίσημα στον Βόλο η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα. Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες, για τα οποία συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί rock μπάντας. Συνεργάζονται μουσικά η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, Dance Studio και Apparatus Circus lab, με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 Βολιώτες.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλίας, διαδικτυακά και δορυφορικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου