ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη έξι ετών σε 35χρονο για ληστεία σε αρτοποιείο

κάθειρξη-έξι-ετών-σε-35χρονο-για-ληστεία-855340

Ενοχος για τη ληστεία σε αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο του Βόλου, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, κρίθηκε ένας 35χρονος από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, που του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Επίσης, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών στον 39χρονο συνεργό του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος δεν παρευρέθηκε στη δίκη επικαλούμενος κοινωνικούς λόγους.

Οι δυο άνδρες είχαν φτάσει στο αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο με το αυτοκίνητο του 39χρονου, ο οποίος έμεινε έξω για να κρατά «τσίλιες». Ο 35χρονος μπήκε μέσα φορώντας κουκούλα full face και πλησιάζοντας την υπάλληλο, που εργαζόταν εκείνη την ώρα, έβγαλε μαχαίρι και απαίτησε να του δώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε και έτρεξε προς το εργαστήριο του καταστήματος. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ο 35χρονος πήρε όλο το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε 260 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε στο αυτοκίνητο.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία η οποία αξιοποιώντας μαρτυρίες περιοίκων και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες, εντόπισε και συνέλαβε τους δυο δράστες. Μάλιστα, σε κάδο κοντά στο σπίτι, που κρύβονταν, βρέθηκε το συρτάρι του ταμείου, το οποίο και κατασχέθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου