ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι επιτακτικό και ουσιαστικό μέτρο

αλ-μεϊκόπουλος-η-ρύθμιση-των-120-δόσεων-ε-855098

Επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο με άμεση νομοθετική παρέμβαση, ζήτησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι η «θηλιά» των χρεών για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις σφίγγει ασφυκτικά.

Ο Βουλευτής, που διαβίβασε σχετικό αίτημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μετέφερε την αγωνία των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, των πρώτων υλών και μεταφορικών, και ταυτόχρονα βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται λόγω της αγοραστικής αδυναμίας των πολιτών.

Με τους λογαριασμούς ενέργειας να αποτελούν ακόμα ένα ενοίκιο και την έλλειψη ρευστότητας, έμποροι και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και τις ρυθμίσεις παλαιών οφειλών με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ. Αλυσιδωτά, αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας με άμεσο αντίκτυπο τον αποκλεισμό τους από επιδοτούμενα προγράμματα, και παράλληλα διογκώνεται ο κίνδυνος επιβολής κατασχέσεων.

«Οι έμποροι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπέμπουν SOS μπροστά στον κίνδυνο λουκέτων και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι επιτακτικό και ουσιαστικό μέτρο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που θέλουν και μπορούν να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία και την έμπρακτη στήριξη της βιωσιμότητάς τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου