ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη επιχείρηση για υπέρβαρο στην Τσαγκαράδα που κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο

μεγάλη-επιχείρηση-για-υπέρβαρο-στην-τ-854904

Μεγάλη επιχείρηση, που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και κινητοποίησε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, αλλά και στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, στήθηκε χθες στην Τσαγκαράδα για τη διακομιδή υπέρβαρου άντρα στο νοσοκομείο. Ο άντρας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και κατά τη διακομιδή του στον νοσοκομείο δεν άντεξε και τελικά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Πρόκειται για έναν 70χρονο, ο οποίος ζούσε μόνος του στο σπίτι του στην Τσαγκαράδα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα 180 κιλά του δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα, που του στερούσαν ακόμη και τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης. Είχε παραπληγία και επιπλέον είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Τον πολλαπλά χτυπημένο από τη ζωή άντρα είχε βάλει υπό την «ομπρέλα» του το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου. Καθημερινά στελέχη του προγράμματος τον επισκέπτονταν κατ’ οίκον και τον φρόντιζαν τόσο στον βασικό τομέα της διατροφής, όσο και της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας.

Χθες το πρωί, υπάλληλοι του προγράμματος που τον επισκέφθηκαν τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση. Οπως διαπίστωσαν είχε προχωρήσει στην κατανάλωση ποσότητας χαπιών και έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Κλήθηκε άμεσα πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ωστόσο η μετακίνηση του άντρα των 180 κιλών ήταν αδύνατη. Αμεσα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έσπευσε στο σπίτι του 70χρονου στην Τσαγκαράδα, με δύο οχήματα και πέντε άνδρες, ένα όχημα από τον Βόλο και ένα από την Αργαλαστή, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβίβασή του στο ασθενοφόρο.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη, καθώς το σπίτι, παραδοσιακό πηλιορείτικο, έχει στενά σκαλάκια μέσω των οποίων θα έπρεπε να μεταφερθεί. Χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες, μέχρι ο 70χρονος να μπορέσει να μπει στο πάτωμα του ασθενοφόρου, εκτός φορείου και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Κατά τη διακομιδή του, ο άνδρας με την επιβαρυμένη υγεία, δεν άντεξε. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών, δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή και όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Τσαγκαράδα, που καθημερινά τον φρόντιζαν σαν να ήταν δικός τους άνθρωπος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου