ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές μέσα στο κρύο και το αγιάζι στα ΕΛΤΑ της Ν. Ιωνίας

ουρές-μέσα-στο-κρύο-και-το-αγιάζι-στα-ελ-854816

Το παράρτημα των ΕΛΤΑ Νέας Ιωνίας από τον περασμένο Σεπτέμβριο λειτουργεί μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Εξαρχής η απόφαση της διοίκησης προκάλεσε διαμαρτυρίες, καθώς ουσιαστικά υποβαθμίστηκε μία υπηρεσία, που μέχρι πρότινος εξυπηρετούσε καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Το υποκατάστημα πλέον λειτουργεί μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Είναι πασιφανές πως όσο καλή πρόθεση να έχει το προσωπικό, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει γρήγορα όλους όσοι προσέρχονται. Πολλώ δε μάλλον όταν το γραφείο λειτουργεί με έναν και μόνο υπάλληλο.

Οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι του καταστήματος των ΕΛΤΑ Νέας Ιωνίας μεταφέρθηκαν στο κατάστημα του Βόλου, ενώ ο ένας ακόμα υπάλληλος, που υπηρετούσε με σύμβαση έργου, αποχώρησε, καθώς η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε ποτέ.

Προχθές, Τρίτη, η εικόνα έξω από το κτίριο που στεγάζει τα ΕΛΤΑ στη Νέα Ιωνία ήταν αποκαρδιωτική. Οι πολίτες περίμεναν μέσα στο κρύο και το αγιάζι, μέχρι να φτάσει η σειρά τους και να εξυπηρετηθούν, με την ουρά να εκτείνεται αρκετά μέτρα μακριά.

Συνολικά 30 και πλέον άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, περίμεναν έναν και μοναδικό υπάλληλο να τους εξυπηρετήσει. Και Σούπερμαν… να ήταν, δεν θα μπορούσε να το καταφέρει, σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Κουρτίνας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ο οποίος βρέθηκε στην ουρά.

«Περιμέναμε να εξυπηρετηθούμε μέσα στο κρύο από έναν υπάλληλο. Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανε, η αναμονή ήταν μεγάλη. Το γραφείο των ΕΛΤΑ στη Λεωφόρο Ειρήνης λειτουργεί δύο ημέρες την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη, από τις 8 π.μ. έως 14.00, για να εξυπηρετεί 50.000 και πλέον κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των γύρω τοπικών κοινοτήτων. Μία μόνο λέξη ταιριάζει σε αυτή την κατάσταση. Ντροπή και μόνο ντροπή εν έτει 2022», σημείωσε οργισμένος ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο περιορισμός λειτουργίας των ΕΛΤΑ Ν. Ιωνίας είναι συνέπεια των σοβαρών προβλημάτων υποστελέχωσης. Ηδη από το 2021 η συγκεκριμένη υπηρεσία φυλλοροεί, με αποτέλεσμα την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών, που καθυστερούν να λάβουν τις συντάξεις τους ή λαμβάνουν λογαριασμούς που έχουν λήξει από μέρες ή ακόμη και από εβδομάδες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου