ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα ζωής από μαθητές

μάθημα-ζωής-από-μαθητές-854538

Μάθημα ζωής από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, οι οποίοι θα παίξουν μουσική και θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τους συμμαθητές τους στα ειδικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για μία συγκινητική πρωτοβουλία που ανέλαβε η διευθύντρια του Μουσικού, Αρετή Τζανετοπούλου. «Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα από τα καλύτερα μαθήματα της ζωής τους», αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, για τη σύμπραξη με τα ειδικά σχολεία της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αναλήφθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Δεκεμβρίου. Η κ. Τζανετοπούλου ήρθε σε επαφή με τους διευθυντές έξι ειδικών σχολείων και συνεργάστηκαν για την υποδοχή ομάδων μαθητών του Μουσικού Σχολείου, προκειμένου να ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ομάδες μαθητών του Μουσικού Σχολείου, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, τα 1ο και 2ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Βόλου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς αλλά και το Σχολείο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

«Οι μαθητές μας θα δώσουν μουσικές παραστάσεις και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να συμπαρασύρουμε τους άλλους μαθητές στη χαρά των γιορτών», σημειώνει η κ. Τζανετοπούλου ενώ αναφέρεται και στην τέχνη body percussion που θα χρησιμοποιηθεί για να αποδοθεί η μουσική με κινήσεις των χεριών και του σώματος.

Η έναρξη θα γίνει από την πλατεία Αγίου Νικολάου, αύριο, Παρασκευή, στις 10:30 το πρωί, όπου οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα συμπράξουν με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Οι μαθητές του δημοτικού θα τραγουδήσουν και από το Μουσικό Σχολείο θα τους συνοδεύσουν με μουσική με τα όργανά τους σε μία συγκινητική παράσταση.

«Είναι κάτι που οφείλουμε στους μαθητές των ειδικών σχολείων και γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», σημειώνει η κ. Τζανετοπούλου.

«Το μαγικό γάντι»

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγριάς θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με τη θεατροπαιδαγωγική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου τη θεατρική παράσταση «Το μαγικό γάντι».

Παιδιά και νέοι, όλων των ηλικιών, συναντιούνται και συνεργάζονται για να παρουσιάσουν μαζί μια παράσταση-γιορτή για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, το μοίρασμα και την αγάπη! «Καλούμε τους πολίτες του Βόλου, οικογένειες με παιδιά και κάθε ενδιαφερόμενο να έλθει να παρακολουθήσει αυτό το πρωτότυπο, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον (πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς;) παραμύθι αλληγορίας και αποδοχής κάθε διαφορετικού ατόμου», αναφέρει η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς, Νανά Τσεκούρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου