ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑΣ Βόλου: «Να σταματήσει τώρα το νέο χαράτσι από τη ΔΕΥΑΜΒ»

λασ-βόλου-να-σταματήσει-τώρα-το-νέο-χα-854533

Πυρά εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ και της δημοτικής αρχής Βόλου εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τον νέο τρόπο έκδοσης λογαριασμών ύδρευσης από το νέο έτος.

Όπως αναφέρει, «η ΔΕΥΑΜΒ επιχειρεί την τιμολόγηση του νερού και της αποχέτευσης με νέο τρόπο. Αντί της έκδοσης εκκαθαριστικού λογαριασμού κάθε τρίμηνο, από 1/1/2023 εφαρμόζει τιμολόγηση ανά εξάμηνο, εκδίδοντας ενδιάμεσα τρίμηνο «έναντι» λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα του νερού που καταναλίσκει μια οικογένεια θα μετριέται κάθε εξάμηνο, με κοστολόγηση της ποσότητας του νερού του δεύτερου τριμήνου με τη μεγαλύτερη κλίμακα, που φτάνει έως και τα 2 € το κ.μ. Για παράδειγμα για μια τριμηνιαία κατανάλωση μιας λαϊκής οικογένειας 60 κ.μ., που κάθε τρίμηνο θα πλήρωνε περίπου 85 € και συνεπώς στο εξάμηνο 170 €, τώρα με το νέο τρόπο τιμολόγησης το κόστος εκτινάσσεται στα 240 €, αύξηση 42%».

«Να σταματήσει τώρα το νέο χαράτσι από τη ΔΕΥΑΜΒ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό – δώρο της φύσης και όχι ιδιοκτησία κανενός. Η οποιαδήποτε συσχέτιση με κόστος είναι αντανάκλαση της λογικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου