ΤΟΠΙΚΑ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας

στην-παράσταση-διαμαρτυρίας-στο-νοσο-854510

Παράσταση διαμαρτυρίας, στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βόλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από σωματεία και φορείς που ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τα υγειονομικά σωματεία, ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στην ανακοίνωσή τους τα εργατικά σωματεία αναφέρουν:

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου εκτρώματος, παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας.

Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του λαού καθώς κάθε ασθενής θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας ή θα καταδικάζεται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φορείς της Μαγνησίας διαμαρτυρήθηκαν για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που υπάρχουν στο Νοσοκομείο αλλά και για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία θεωρεί την Υγεία του λαού κόστος που εμποδίζει την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική και από τα κόμματα που την υπηρετούν.

Με την σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου απαίτησαν:

  • Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Όλοι στον αγώνα υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού σε δωρεάν υγεία.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου