ΤΟΠΙΚΑ

Κενά σε εξεταζόμενα μαθήματα

κενά-σε-εξεταζόμενα-μαθήματα-853864

Στα «κάγκελα» μαθητές λυκείων της πόλης, που βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση. Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η ύλη σε βασικά σχολικά μαθήματα δεν προχωρά ομαλά, λόγω έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων, οι οποίοι εναλλάσσονται διαρκώς, μέχρι την πρόσληψη αναπληρωτών, οι οποίοι στη συνέχεια παραιτούνται…

Παρά τους μαζικούς διορισμούς μονίμων και τις μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών στις αρχές του σχολικού έτους, τα κενά εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί στη Μαγνησία. Πριν από τρεις ημέρες ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η τέταρτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών και πάλι όμως τα κενά θα… παραμείνουν.

Από χθες ξεκίνησαν να παρουσιάζονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναπληρωτές, που προσλήφθηκαν κατά την τέταρτη φάση. Πρόκειται για συνολικά 13 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων οι 12 στην α’ περιοχή μετάθεσης (χερσαία Μαγνησία) και ένας για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ισάριθμοι, μολονότι είχαν προσληφθεί κατά τη γ’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, είχαν παραιτηθεί και οι θέσεις τους έμειναν κενές. Τότε είχε παραιτηθεί το 33% των αναπληρωτών που είχαν ανακοινωθεί ότι προσλαμβάνονται, οι 13 δηλαδή από τους 30.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη και σε αυτή τη φάση των προσλήψεων, παραιτούνται αναπληρωτές, προκαλώντας πονοκέφαλο στη διεύθυνση για την κάλυψη των κενών. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς που παραιτούνται είναι Βολιώτες, που θα έχουν ως βάση σχολεία μέσα στον Βόλο! Οι ίδιοι φαίνεται να αρνούνται τις θέσεις, επειδή καλούνται να συμπληρώσουν κάποιες ώρες σε σχολεία εκτός Βόλου.

Ηδη, παραιτήσεις έχουν δηλώσει τέσσερις καθηγητές και μάλιστα σε μαθήματα βασικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα σχολεία να μένουν ακάλυπτα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γενικού Λυκείου Αγριάς, που μένει χωρίς μαθηματικό και οι μαθητές έχουν ήδη μία εβδομάδα να κάνουν μάθημα και να προχωρήσουν στην ύλη.

Εως την ερχόμενη Δευτέρα κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν και νέες παραιτήσεις, που θα δημιουργήσουν ακόμη πιο έκρυθμη κατάσταση στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν τις γιορτές.

Τα κενά θα ξαναβγούν στον «αέρα» προκειμένου να γίνουν νέες προσλήψεις, μέχρι τότε όμως τα μαθήματα θα πρέπει να καλυφθούν με… αλχημείες. Ηδη καλούνται καθηγητές σε υπερωρίες ή να συμπληρώσουν ωράριο σε ένα ακόμη σχολείο, προκειμένου μαθητές να μπορέσουν να κάνουν τα μαθήματά τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου