ΤΟΠΙΚΑ

Το τρενάκι του Πηλίου ξανασυστήνεται στον κόσμο

το-τρενάκι-του-πηλίου-ξανασυστήνεται-853680

Ημερίδα με θέμα το πολυδιαφημιζόμενο τρενάκι του Πηλίου διοργανώνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, θέλοντας να διαδώσει ακόμη περισσότερο τη φήμη του θρυλικού Τρένου του Πηλίου, του μοναδικού στο είδος του Μέσου μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών, διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Το τρένο του Πηλίου – Διεκδικώντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του «Μουτζούρη» – Αναπτυξιακές προοπτικές».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο «Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο» Μηλεών. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, με την Επιστημονική και Επαγγελματική τους κατάρτιση θα αναδείξουν άγνωστες -έως τώρα- πτυχές της «διαδρομής» του «Μουτζούρη» στον τόπο και στον χρόνο. Σκοπός της Ημερίδας είναι να «ξανα-συστήσει» τον Τρένο του Πηλίου και την Πολιτιστική διάσταση της ύπαρξής του τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Διεθνές κοινό καθώς και να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξής του.

Στην Ημερίδα θα παραστούν Βουλευτές, εκπρόσωποι Υπουργείων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Φορέων, Πανεπιστημιακοί, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train, ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΑΙΑ ΟΣΕ, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ιταλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου