ΤΟΠΙΚΑ

Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος

θρίλερ-με-ακυβέρνητο-σκάφος-853588

Περιπετειώδης εξελίχθηκε η βόλτα στο Τρίκερι το Σαββατοκύριακο για τέσσερις Βολιώτες, ηλικίας περίπου 30 ετών, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία έγκυος.

Στην επιστροφή για Βόλο προχθές το απόγευμ,α το σκάφος τους παρουσίασε βλάβη στην αντλία της μηχανής και σε συνδυασμό με τον κυματισμό της θάλασσας, που ήταν μεγάλος, αφού επικρατούσαν άνεμοι έντασης πέντε- έξι μποφόρ, δεν μπορούσε να κινηθεί, ενώ έμπαζε νερά.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε τρία μίλια ανοιχτά από τον Σορό, γύρω στις 19:00. Ο ιδιοκτήτης του γρι- γρι «Αγία Παρασκευή» Δημήτρης Τραγουδάρας, που εκείνη την ώρα με τον πατέρα του Αναστάσιο, έπιαναν δουλειά, και ήταν στο Αγκίστρι, είδαν καπνογόνο και αντιλήφθηκαν πως υπήρχε πρόβλημα με σκάφος. Οι επιβαίνοντες τρομαγμένοι καλούσαν σε βοήθεια.

Οι αλιείς επικοινώνησαν με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και επενέβησαν άμεσα για τη διάσωση των επιβαινόντων. Οταν έφθασαν στο σημείο, το νερό μέσα στο σκάφος έφθανε μέχρι τα γόνατα. Τα δύο ζευγάρια ήταν τρομαγμένα, ενώ η έγκυος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

«Ανεβάσαμε πρώτα τις δύο γυναίκες στο γρι – γρι αφού τις παραλάβαμε με το σωστικό μας σκάφος και στη συνέχεια τους άνδρες.

Η κυοφορούσα μας ζήτησε να πάει στην τουαλέτα γιατί φοβόταν για την εγκυμοσύνη της. Ειδοποιήσαμε το Λιμενικό και τους μεταφέραμε στον Βόλο, ενώ πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ διακόμισε την έγκυο στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου», περιγράφει ο κ. Τραγουδάρας.

Το γρι – γρι στη συνέχεια επέστρεψε πίσω στο σκάφος που έμπαζε νερά και το ρυμούλκησε στο λιμάνι του Βόλου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Τραγουδάρας είπε: «Εμεις είμαστε επαγγελματίες και βγαίνουμε στη θάλασσα με τρία μέτρα κύμα».

Η περιπέτεια των ζευγαριών ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη. Η έγκυος εξετάστηκε από τους γιατρούς στο Αχιλλοπούλειο και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά.

Δεύτερο περιστατικό με σκάφος

Την ίδια ώρα με το προαναφερόμενο περιστατικό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προχωρούσε στη διάσωση ζευγαριού Λαρισαίων που ήταν εγκλωβισμένοι στο σκάφος τους, που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της ΑΓΕΤ.

Οι λιμενικοί βρίσκονταν με το φουσκωτό σκάφος σε περιπολία στο λιμενικό, όταν ειδοποιήθηκαν για παροχή συνδρομής.

Μετέβησαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν το σκάφος που έπλεε με βοηθητική μηχανή και το συνόδευσαν με ασφάλεια σε γλίστρα στα Πευκάκια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου