ΤΟΠΙΚΑ

Πιάστηκε με δεκάδες δόσεις ηρωίνης

πιάστηκε-με-δεκάδες-δόσεις-ηρωίνης-853423

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος ενός 59χρονου Βολιώτη άσκησε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών και για την κατοχή όπλων. Ο 59χρονος συνελήφθη προχθές στην Αθήνα από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, μετά από επιχείρηση, που στήθηκε χάρη στις πληροφορίες που είχε η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που παρακολουθούσε τον 59χρονο.

Οταν συνελήφθη, στην κατοχή του βρέθηκε ένα γραμμάριο ηρωίνης, όμως στην έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια του σε Βόλο και Αθήνα εντοπίστηκαν περίπου 70 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δεκάδες δόσεις «λευκού θανάτου», όπως επίσης και μία καραμπίνα, ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι.

Πώς πιάστηκε… στη φάκα

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο 59χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής να έχει στην κατοχή του μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους 1,06 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του, στο Περιστέρι Αττικής. Σύμφωνα με το σήμα των αρχών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 11 φιξάκια πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 5,49 γραμμαρίων επιμερισμένα σε ποσότητες των 0,36 – 0,34 – 0,34 – 0,34 – 0,34 – 0,36 – 0,35 – 0,30 – 0,91- 1,42 – 0,43 γραμμαρίων αντίστοιχα, δύο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν πιθανόν ηρωίνη υπό μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους 35,45 γραμμαρίων, 15 τεμάχια (βραχάκια) πιθανόν ηρωίνης, μικτού βάρους 7,08 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 350 €.

Ταυτόχρονα αντίστοιχος έλεγχος έγινε και στον Βόλο σε σπίτι, στο οποίο διαμένει ο 59χρονος, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου.

Στο σπίτι στον Βόλο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μια κοντόκαννη καραμπίνα με επτά φυσίγγια, ένα περίστροφο διαμετρήματος 6mm με εννέα φυσίγγια και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκ.

Επίσης εντοπίστηκε ποσότητα λευκής σκόνης, πιθανόν κοκαΐνης, σε νάιλον συσκευασία, συνολικού μικτού βάρους 1,91 γραμμαρίων, ποσότητα γκρι σκόνης, πιθανόν ηρωίνης, σε νάιλον συσκευασία, μικτού βάρους 3,97 γραμμαρίων, ποσότητα σε βραχάκια πιθανόν ηρωίνης, σε νάιλον συσκευασία, μικτού βάρους 6,54 γραμμαρίων, καθώς επίσης 21 και ½ δισκία, καθώς και ένα θρυμματισμένο δισκίο αμφότερα άγνωστης χημικής σύστασης και δύο ζυγαριές ακριβείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου