ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το πρόγραμμα «Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά»

ξεκινά-το-πρόγραμμα-χρησιμοποιώ-το-δ-853007

«Χρησιμοποιώ το διαδίκτυο με σιγουριά» είναι το πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης και χρήσης του διαδικτύου, που απευθύνεται σε δημοτικά και γυμνάσια της Μαγνησίας και η οποία ξεκινά σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να μάθουν οι μαθητές θεωρητικά αλλά και βιωματικά πώς μπορούν να προστατευτούν από τις απειλές του διαδικτύου. Πρόκειται για μια υποστηρικτική δράση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Σκόνδρας, σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Πρώιας, scientix ambassandor και υπεύθυνος της ομάδας TALOS θα παρουσιάσουν διαδοχικά δύο ενότητες (ενημέρωση και βιωματική εργασία) με σκοπό οι μαθητές να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις ικανότητές τους, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση στη διαδικτυακή τους ζωή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου