ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: Δίνει το μισθό του για να καλυφθούν τα σχολικά γεύματα της Μαγνησίας

αχ-μπέος-δίνει-το-μισθό-του-για-να-καλυ-852973

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τα σχολικά γεύματα στη Μαγνησία που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, έδωσε το γραφείο τύπου του Δ. Βόλου.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Περιπλανώμενη από κόμμα σε κόμμα και από κοπή βασιλόπιτας σε όρθρο και εσπερινό η αιώνια υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη έτυχε να μάθει και για την τετράμηνη καθυστέρηση για την εφαρμογή του προγράμματος σίτισης των μαθητών και φαίνεται πως συγκινήθηκε βαθιά. Εστω και με χρονοκαθυστέρηση.

Και φυσικά, όπως όλοι, αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής μας Αρχής και του Δημάρχου μας, Αχιλλέα Μπέου ζήτησε από το Δήμο να βρει εναλλακτική λύση, όταν ολόκληρη Κυβέρνηση, αποκλειστικά αρμόδια, μπλεγμένη στον κυκεώνα των δικαστικών και άλλων προσφυγών από πλευράς ενδιαφερομένων αδυνατεί να δώσει λύση.

Συμμεριζόμενος την ενσυναίσθηση της υποψήφιας και των ομοϊδεατών της ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος δηλώνει ότι διαθέτει για τον σκοπό αυτό τον μισθό του και την καλεί να συνεισφέρει και η ίδια διαθέτοντας πχ ένα μικρό μέρος των ενοικίων από την μακρά λίστα των ακινήτων που διαθέτει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στην πρόταση και δεν θα αποδειχθεί ότι απλώς περιφέρεται μοιράζοντας λαγούς με πετραχήλια και πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εν αναμονή της απάντησής της στην πρόταση…».

Να σημειωθεί ότι χθες η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξαπέλυσε πυρά εναντίον των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας και αιχμές εναντίον του Δήμου που δεν ανέλαβε καμία εναλλακτική πρωτοβουλία για το θέμα των σχολικών γευμάτων που δεν διανέμονται σε 30 σχολικές μονάδες του Βόλου. Η κ. Χρυσοβελώνη κάνει γνωστό ότι οι ενστάσεις βρίσκονται στο ΣτΕ και ότι θα υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση στον διαγωνισμό και ζητά άμεση κινητοποίηση για να ξεκινήσει η διανομή των σχολικών γευμάτων στους δικαιούχους μαθητές.

«Είμαστε στα μέσα του Γενάρη και η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες. Τέσσερις μήνες (!) μετά λοιπόν 3.500 παιδιά στα σχολικά ιδρύματα της Μαγνησίας ακόμη περιμένουν τα σχολικά γεύματα…

Με δεδομένο ότι το θέμα έχει φτάσει στην Ολομέλεια του ΣτΕ, αυτομάτως συνεπάγεται ότι θα υπάρχει και επιπλέον καθυστέρηση μέχρι την έκδοση της απόφασης μετά από ένσταση που υποβλήθηκε. Τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών δεν θα σιτίζονται για καιρό ακόμη…Πολλοί από τους μαθητές βρίσκονται σε άκρως δυσχερή θέση και τα γεύματα αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τη σωστή σίτισή τους.

Το καυτό αυτό θέμα έχει κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Καμιά ενέργεια από τα αρμόδια υπουργεία, καμιά εναλλακτική ενέργεια ούτε από το Δήμο…Επιτακτική η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην άμεση λύση του προβλήματος, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να παρουσιασθούν φαινόμενα λιποθυμιών μαθητών στα σχολεία μας λόγω υποσιτισμού και έλλειψης ποιοτικού φαγητού που απολύτως δικαιολογημένα θα οδηγήσουν σε καταγγελίες.

Οι αρμόδιοι φορείς θα έπρεπε να κινητοποιηθούν άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Εργασίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν φρόντισαν να κινητοποιηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου