ΤΟΠΙΚΑ

«Σαφάρι» Δημοτικής Αστυνομίας στη λαϊκή

σαφάρι-δημοτικής-αστυνομίας-στη-λα-852948

«Σαφάρι» στη λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης, στην οδό Περραιβού, χθες το πρωί, από συνεργείο της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου για τον εντοπισμό και απομάκρυνση των παράνομων πωλητών που «τρυπώνουν» ανάμεσα στους νόμιμους επαγγελματίες, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα για να σταθούν όρθιοι πίσω από τους πάγκους.

Ηδη από την περίοδο των Χριστουγέννων, μικροπωλητές από άλλες περιοχές της Ελλάδας άρχισαν να παρεισφρέουν στις λαϊκές με βιομηχανικά είδη, στήνοντας παράνομα πάγκους, ανάμεσα σε νόμιμους μικροπωλητές.

Κατά τον χθεσινό έλεγχο, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησε σε ταυτοποίηση των αδειών των επαγγελματιών, ενώ απομάκρυνε, τρεις μικροπωλητές που είχαν στήσει παράνομους πάγκους, σε κενές θέσεις νόμιμων. Όπως έγινε γνωστό, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα τόσο από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας όσο και από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των παράνομων που «ροκανίζουν» το πενιχρό μεροκάματο των όσων νόμιμων έχουν απομείνει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μικροπωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός», Σπύρο Κέκκο, πλέον στη λαϊκή αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης υπάρχουν μόλις 85 ενεργοί μικροπωλητές. Πέρυσι, οι ενεργές άδειες ήταν 94. Ωστόσο αρκετοί εγκατέλειψαν τους πάγκους και το επόμενο διάστημα αναμένεται να… αδειάσουν κι άλλες θέσεις.

«Τόσο η κίνηση από πλευράς καταναλωτών όσο και οι τζίροι είναι δραματικά μειωμένοι. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Να σκεφτείτε ότι ένας πάγκος μπορεί να κάνει τζίρο 20 ευρώ και ένας δυνατός οργανωμένος, 100 ευρώ. Από αυτά αφαιρέστε τα έξι ευρώ ημερήσιο τέλος, τα έξοδα για το ΤΕΒΕ, την εφορία. Χρειαζόμαστε και δεύτερη δουλειά για να ανταπεξέλθουμε. Η κατάσταση είναι δραματική», σημειώνει ο κ. Κέκκος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για να μην συσσωρεύονται χρέη, έχουν προσλάβει σεκιούριτι που αναλαμβάνει καθημερινά να εισπράττει το ημερήσιο τέλος και να το αποδίδει στον Δήμο προκειμένου να μην δημιουργούνται χρέη και να μπορούν να έχουν δημοτική, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου