ΤΟΠΙΚΑ

Και ξαφνικά… σκοτάδι – Χωρίς ρεύμα έμεινε προχθές βράδυ ο μισός και πλέον Βόλος

και-ξαφνικά-σκοτάδι-χωρίς-ρεύμα-έμ-852898

Μαύρισε… ο μισός και πλέον Βόλος την Πέμπτη λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν βλάβη, που τελικά εντοπίστηκε σε καλώδιο μέσης τάσης, βύθισε την πόλη στο σκοτάδι. Νοικοκυριά έμειναν βραδιάτικα χωρίς φως και θέρμανση, ενώ black out προκλήθηκε και στις επιχειρήσεις εστίασης που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Το black out σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 προχθές το βράδυ και αφορούσε σε πολύ μεγάλο τμήματα του Βόλου, από τον Αναυρο έως τον Κραυσίδωνα και στο τμήμα από την παραλία έως και κάτω από την Αναλήψεως. Τα φώτα έσβησαν μονομιάς από παντού και η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Μόνο κάποια ηλιακά φωτιστικά του δημοτικού φωτισμού διαφοροποίησαν το… απόκοσμο σκηνικό.

Για περίπου μία ώρα δεν λειτουργούσε τίποτα. Στα σπίτια έσβησαν φώτα, ηλεκτρικές συσκευές και το κυριότερο, συστήματα θέρμανσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα τα σπιτικά να «παγώσουν». Πολίτες επιστράτευσαν φακούς και κεριά για να ελέγξουν το ρολόι της ΔΕΗ και βρέθηκαν στους δρόμους στις γειτονιές να απορούν τι έχει συμβεί και πόσο θα διαρκέσει η βλάβη.

Απόκοσμες εικόνες και στο κέντρο της πόλης, όπου χτυπά η «καρδιά» της εστίασης. Δρόμοι σκοτεινοί, χωρίς να κυκλοφορεί ψυχή και η μόνη ζωή στα τραπεζάκια στα καταστήματα εστίασης, όπου οι θαμώνες παρέμειναν και μετά την πτώση του γενικού διακόπτη.

Η μουσική σταμάτησε, τα φώτα έσβησαν και συσκευές σταμάτησαν να λειτουργούν και το προσωπικό ακινητοποιήθηκε. Τα κεράκια που ήταν αναμμένα στα τραπέζια έδιναν διακριτικό φως και επέτρεψαν στους θαμώνες να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το ποτό τους, περιμένοντας την αποκατάσταση της βλάβης. Στους εξωτερικούς χώρους τα ηλεκτρικά συστήματα θέρμανσης σταμάτησαν να λειτουργούν και θέρμανση υπήρχε μόνο από τις σόμπες υγραερίου.

Η βλάβη διήρκησε σχεδόν μία ώρα, κρατώντας την πόλη σε ακινησία. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εντόπισαν το πρόβλημα σε καλώδιο μέσης τάσης στον υποσταθμό της Αλλης Μεριάς, φρόντισαν για την αποκατάστασή του και μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τα φώτα άναψαν, στην Κουμουνδούρου που είχε βυθιστεί στο σκοτάδι και τη σιωπή, λόγω έλλειψης μουσικής, θαμώνες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και σφυρίγματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου