ΤΟΠΙΚΑ

Mαγνησία: Μικρές απώλειες το 2022

mαγνησία-μικρές-απώλειες-το-2022-852593

Τι δείχνουν τα συνολικά στοιχεία μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που εστάλησαν στο υπουργείο Yγείας

Μικρότερες απώλειες ανθρώπων που απεβίωσαν εξαιτίας του κορονοϊού είχε η Μαγνησία το 2022, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό αποτυπώνουν τα στοιχεία της έκθεσης που συνέταξε η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και απέστειλε στο υπουργείο Υγείας τέλος του χρόνου, καταγράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία με τους θανάτους ανθρώπων που νόσησαν από κορονοϊό και έχουν καταγραφεί στα μητρώα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ειδικότερα, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου συνολικά 21 θάνατοι, ενώ άλλοι 7 καταγράφηκαν το διάστημα που ακολούθησε έως τα τέλη του χρόνου.

Συγκεντρωτικά από την έναρξη της πανδημίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου απεβίωσαν 742 άτομα, με το Αχιλλοπούλειο να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 έφθασαν τους 764.

Συνολικά στην 5η ΥΠΕ έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας πάνω από 4.000 οι θάνατοι στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα, σε επίπεδο 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, τα 13 Νοσοκομεία της καταγράφουν 1.625 θανάτους μέσα στο 2022, από τους 4.137 συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Ποσοστό που αγγίζει το 40% των θανάτων από το 2020 μέχρι σήμερα.

Στον πίνακα που προωθήθηκε στο υπουργείο υγείας φαίνονται και κάποιες αλλαγές στην κατάταξη των Νοσοκομείων, με το ΓΝ Λάρισας να βελτιώνει τη θέση του σε αντίθεση με το Πανεπιστημιακό Λάρισας που καταγράφει τους περισσότερους μέσα στο 2022.

Επίσης το Νοσοκομείο Λαμίας κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους μέσα στο καλοκαίρι του 2022.

Πολύ ψηλά επίσης σε θανάτους μέσα στο 2022 κατατάσσεται και το Νοσοκομείο Χαλκίδας με το μεγαλύτερο πρόβλημα την ίδια περίοδο, να εντοπίζεται κυρίως τον τελευταίο μήνα (Δεκέμβριο). Τα δύο αυτά Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, όμως αντιμετώπισαν από την αρχή της πανδημίας και τα πιο σοβαρά περιστατικά όλης της περιφέρειας και ειδικά της Λαμίας και σε επίπεδο ΜΕΘ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου