ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Κολοβού στον Αλμυρό

ισόβια-κάθειρξη-στον-δολοφόνο-του-κολ-852317

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και δύο χρόνων για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον κατηγορούμενο για τη στυγερή δολοφονία του 64χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβού στον Αλμυρό με 46 μαχαιριές επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Χθες το δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και έδρας απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Είχε προηγηθεί προσφυγή εκ μέρους του δικηγόρου της οικογένειας του δολοφονηθέντος Γιώργου Σινέλη στην οποία τονίζονταν ότι κακώς και στην πρώτη δίκη του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση του αδικήματος.

Με τη χθεσινή ετυμηγορία του δικαστηρίου έπεσε η αυλαία της πολύκροτης δίκης για τη φριχτή δολοφονία του επιχειρηματία, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, καθώς ο 36χρονος κατηγορούμενος, πρώην υπάλληλος του άτυχου επιχειρηματία, είχε βρεθεί κατακρεουργημένος μέσα στο σπίτι του τη νύχτα της 28ης Δεκεμβρίου, το 2016.

Στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν της χθεσινής στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, αναβίωσαν λεπτό προς λεπτό οι δραματικές στιγμές της φριχτής δολοφονίας. Ο 64χρονος βρήκε φριχτό θάνατο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας είχε καταδικάσει πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η πρόταση του Εισαγγελέα

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου υπογραμμίζοντας ότι διέπραξε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Επισήμανε ακόμη ότι κακώς στο πρωτόδικο δικαστήριο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς και πρότεινε να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής και οι άλλοι μάρτυρες στη δίκη.

Με το σκεπτικό του εισαγγελέα συντάχθηκε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας στην αγόρευσή του στάθηκε κυρίως στα όσα υποστήριξε στην απολογία του ο 35χρονος.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με το θύμα είχαν συνάψει ερωτική σχέση η οποία διακόπηκε όταν απολύθηκε από την επιχείρησή του και ότι το μοιραίο βράδυ πήγε σπίτι του για να συζητήσουν για χρήματα που του όφειλε, ο 64χρονος επιχείρησε να τον πλησιάσει ξανά ερωτικά και εκείνος τον σκότωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος μετά την άγρια δολοφονία αποχώρησε από το σπίτι του επιχειρηματία και μετέβη στον Πλάτανο, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του. Μαζί του πήρε και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου