ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νότιο Πήλιο – Σε πανικό ο Μιχάλης Μιτζικός

δεύτερο-γαλάζιο-ψηφοδέλτιο-στο-νότ-852184

Κίνηση πανικού αποτέλεσε από πλευράς του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικού η προχθεσινοβραδινή ανακοίνωση του κύριου κορμού του ψηφοδελτίου του, εννέα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ενώ στον Δήμο δεν έχει καν ξεκαθαρίσει πόσοι και ποιοι θα είναι οι συνδυασμοί που θα αναμετρηθούν στην κάλπη του Οκτωβρίου.

Το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στη δημοτική ομάδα σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων ψηφοδελτίων από τον ίδιο χώρο, οδήγησε σε βεβιασμένη ανακοίνωση της λίστας των 72 υποψηφίων, από την οποία όμως απουσιάζει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος και μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Παρρησιάδης.

Ηδη από την έναρξη της θητείας του, ο κ. Μιτζικός μετρά απώλειες από τη δημοτική του ομάδα, και προφανώς θέλησε να «κλειδώσει» τουλάχιστον τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου του. Από τις σημαντικότερες απώλειες είναι αυτές του Μανώλη Γιαμαρέλου και του Ιωάννη Καλόγηρου, ο οποίος ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Αμφότεροι, φαίνεται να έχουν προσεγγιστεί προκειμένου να στελεχώσουν ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Κώστα Χαλέβα, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στο Νότιο Πήλιο και θα αποτελέσει τη δεύτερη γαλάζια υποψηφιότητα. Ο κ. Χαλέβας φαίνεται να έχει προσεγγίσει και τον κ. Παρρησιάδη που έχει ιδιαίτερη δυναμική στην Αργαλαστή.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου η πολιτική σκακιέρα δείχνει να «ανακατεύεται». Ο σημερινός δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αντιθέτως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουρη η νέα κάθοδος του Κώστα Γραμμένου με τον συνδυασμό της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών». Για τον κ. Γραμμένο και τον συνδυασμό του, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και της μη καθόδου στις εκλογές, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε συνάντηση των στελεχών του συνδυασμού μέσα στον Φεβρουάριο.

Στο προσκήνιο εμφανίζονται νέοι υποψήφιοι. Ως πιο «ώριμη» θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Χαλέβα, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους αποχωρήσαντες και δυσαρεστημένους από τον συνδυασμό του κ. Μιτζικού, ενώ δεν αποκλείεται σε περίπτωση μη καθόδου του κ. Γραμμένου, τα στελέχη του συνδυασμού να συσπειρωθούν επίσης γύρω από το ψηφοδέλτιο του κ. Χαλέβα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου