ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη τεσσάρων μηνών στον «ποντικό» στα Λεχώνια

καταδίκη-τεσσάρων-μηνών-στον-ποντικ-852128

Σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε ένας 35χρονος, που κατηγορούνταν για απόπειρα κλοπής στο σπίτι ηλικιωμένης στα Κάτω Λεχώνια.

Ο κατηγορούμενος αρχικά επρόκειτο να δικαστεί την περασμένη Τρίτη, αλλά λόγω απουσίας μαρτύρων η δίκη αναβλήθηκε για χθες. Ο 35χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος και είχε δεσμευτεί στην έδρα ότι χθες θα παραβρίσκονταν. Δεν το τήρησε, όμως. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν μόνο οι μάρτυρες. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε για αυτό και καταδικάστηκε ερήμην.

Τη δράση του 35χρονου σταμάτησε ο 61χρονος γιος της 98χρονης γυναίκας, στο σπίτι της οποίας είχε μπει για να κλέψει ο κατηγορούμενος. Όπως επισήμανε ο γιος της στην κατάθεσή του, καθώς πλησίαζε το σπίτι της μητέρας του συνειδητοποίησε ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι.

Τον δράστη είχε «μαρτυρήσει» ο φακός που είχε αναμμένο για να ψάξει το σπίτι. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Περιπολικό που βρισκόταν κοντά στα Κάτω Λεχώνια έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον δράστη στην αυλή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν αντιστάθηκε και ομολόγησε. Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν εργάζεται επειδή πρέπει να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του και ότι χρειαζόταν χρήματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου