ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει ο «Αγιος Νικόλαος» στη γραμμή Βόλος – Αγία Κυριακή – νησί Τρίκερι

επιστρέφει-ο-αγιος-νικόλαος-στη-γρα-852117

Στην τοπική γραμμή Αγία Κυριακή, νησί Τρίκερι, Βόλος και αντιστρόφως, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν από τις 2 Μαρτίου το επιβατικό πλοίο «Αγιος Νικόλαος». Πέρυσι, η παρουσία του «Αγίου Νικολάου» δεν έβγαλε απλώς τους μόνιμους κατοίκους του νησιού Τρίκερι από την απομόνωση. Συνέβαλλε τα μέγιστα και στην τόνωση του τουρισμού στο νησάκι, που αποκαλείται «κρυφός» επίγειος παράδεισος, μέχρι πρότινος μόνο για λίγους.

Ο «Αγιος Νικόλαος» δρομολογήθηκε στην τοπική γραμμή, τον περασμένο Μάιο, μετά από δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και συνέδεσε απευθείας τον Βόλο με το νησί Τρίκερι και την Αγία Κυριακή.

Για τη νέα σεζόν έγινε νέος ανοιχτός, δημόσιος, διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη γραμμή και το αποτέλεσμα κατακυρώθηκε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον «Αγιο Νικόλαο».

Από τις 2 Μαρτίου 2023 έως 31 Οκτωβρίου 2023, το πλοίο θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, με ώρα αναχώρησης από την Αγία Κυριακή στις 7:30 π.μ. και ώρα αναχώρησης από τον Βόλο στις 2:15 μ.μ.

Τις υπόλοιπες ημέρες της καλοκαιρινής περιόδου θα εκτελεί ελεύθερα (εκτός δημόσιας σύμβασης) ημερήσια ταξίδια από και προς τους ίδιους προορισμούς.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο μέχρι και 28/02/2023 έχει διακόψει τα δρομολόγιά του με έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να κάνει την ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση και επιθεώρησή του.

Το πλοίο είναι δυναμικότητας περίπου 100 επιβατών και μπορεί να εξυπηρετήσει στη μεταφορά ενός, κάθε φορά, οχήματος εκτάκτου ανάγκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου