ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με Ενωση Στρατιωτικών είχε ο Κων. Μαραβέγιας

συνάντηση-με-ενωση-στρατιωτικών-είχε-852099

Για τις θέσεις του κλάδου σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, το προεδρείο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο πολιτικό του γραφείο την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Γιώργος Βογιατζής.

Επί τάπητος τέθηκε καταρχάς το ζήτημα των Μονίμων Εθελοντών Μακράς Θητείας, οι οποίοι παρά την αναβάθμιση του θεσμού και ενώ πλέον κατέχουν βαθμό Ανθυπολοχαγού, συνεχίζουν να λαμβάνουν αποδοχές Ανθυπασπιστή. Τον Νοέμβριο του 2020, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων, όμως μέχρι σήμερα καμία μεταβολή δεν επήλθε στις αποδοχές τους και ούτε συμπεριλαμβάνονται στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Επίσης, αναλύθηκε το θέμα που απασχολεί τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), οι οποίοι αναγκάζονται να αποστρατευθούν στα 50 έτη, με 22 έτη υπηρεσίας – συντάξιμα, με αποτέλεσμα να περνούν στην ανεργία σε μια ηλικία που τα οικογενειακά έξοδα είναι στο ζενίθ και χωρίς να έχουν κάποια εξειδίκευση που να μπορεί να χρησιμοποιήσει για εργασία στον πολιτικό βίο.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΕΘ ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο επίμαχο νομοσχέδιο σχετικά με τον συνδικαλιστικό νόμο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η περιστολή του αμετάθετου των μελών της Διοίκησης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού αυτό περιορίζεται μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνο για τις μεταθέσεις εκτός φρουράς, η κατάργηση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στα Μετοχικά Ταμεία και στα Συμβούλια Μεταθέσεων.

Η Ομοσπονδία των στρατιωτικών ζητεί την απόσυρση του άρθρου 71 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και προτείνει την δημιουργία ενός συνεκτικού θεσμικού πλαισίου, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τους περιορισμούς που συνεπάγεται η φύση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τις θέσεις τους στον αρμόδιο υπουργό, επαναλαμβάνοντας ότι «οι εν ενεργεία στρατιωτικοί αποτελούν τον θεματοφύλακα της ασφάλειας της χώρας μας και γι΄αυτό οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματά τους, όπως αυτά αναδεικνύονται από τους θεσμικούς εκπροσώπους τους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ Χρ. Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος Λεων. Κολονιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Κ. Γώγος, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γ. Γίτσας, ο ταμίας Δ. Κυρίτσης και τα μέλη της διοίκησης Αντ. Στεργιούλας, Φ. Αθανασόπουλος, Ι. Βαΐτσης και Χρ. Κυρίτσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου