ΤΟΠΙΚΑ

Κατηγορηματικά αντίθετος ο Κων. Μαραβέγιας στο LNG

κατηγορηματικά-αντίθετος-ο-κων-μαραβ-851925

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση πλωτού σταθμού επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (LNG) εντός του Παγασητικού κόλπου, επανέλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας Πολιτών “ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ” κ. Κων. Γεραμπίνη.

Ο κ. Γεραμπίνης επισκέφθηκε τον βουλευτή στο πολιτικό του γραφείο την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να του μεταφέρει τις ανησυχίες των πολιτών για τυχόν εγκατάσταση σταθμού LNG δίπλα στα σπίτια τους, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες στους ανθρώπους και το περιβάλλον, όπως επίσης στον τουρισμό, την αλιεία, στη ναυσιπλοΐα και σε άλλους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Επίσης, έθεσε ζητήματα ασφάλειας και υγείας των πολιτών, δεδομένου ότι ο Παγασητικός είναι γεμάτος παραλιακούς οικισμούς.

Ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τις ανησυχίες των πολιτών και ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ενδεδειγμένη θέση μέσα στον Παγασητικό, όπου να μπορεί να γίνει αυτή η μονάδα, χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις. «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τη χωροθέτηση της συγκεκριμένης επένδυσης σε οποιοδήποτε σημείο του Παγασητικού και θα εξαντλήσω κάθε μέσο πίεσης, στο πλαίσιο άσκησης των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της», ξεκαθάρισε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου