ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεοπτικό πλατό οι Πινακάτες

τηλεοπτικό-πλατό-οι-πινακάτες-851922

Σε τηλεοπτικό πλατό έχει μετατραπεί από την περασμένη Κυριακή, η κεντρική πλατεία του χωριού Πινακάτες στο Πήλιο, όπου φιλοξενούνται τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη «Το Κόκκινο Ποτάμι». Τα γυρίσματα γίνονται καθημερινά με τη συμμετοχή μελών της Ενωσης Ποντίων Μαγνησίας και θα συνεχιστούν έως και μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Την Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας προσέγγισε τηλεφωνικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ζήτησε τη συμμετοχή των μελών της ως κομπάρσων στη δραματική σειρά εποχής που είναι βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά πραγματικά γεγονότα γύρω από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, σημειώνοντας μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ θεωρείται ως μία από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Κώστα Περκουλίδη, η ανταπόκριση των μελών ήταν άμεση στο ξεχωριστό αυτό προσκλητήριο. «Η σειρά αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματικότητα που έζησαν οι Ελληνες της Ανατολής όταν κατέφυγαν στην Ελλάδα. Τους αντιμετώπισαν ως τουρκόσπορους, ως εκείνους που θα τους… έπαιρναν τα σπίτια και τα κτήματα. Για εμάς είναι μοναδική η εμπειρία της συμμετοχής στα γυρίσματα της σειράς. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς και είμαστε σε επαφή με έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Μανούσο Μανουσάκη, ο οποίος αν και απαιτητικός είναι με το χαμόγελο στα χείλη και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και οικεία στο σκηνικό που έχει στηθεί», αναφέρει ο κ. Περκουλίδης.

Είχε προηγηθεί η επιλογή των Πινακατών ως το φυσικό πλατό που θα φιλοξενήσει τα γυρίσματα των επεισοδίων του β’ κύκλου, που αναμένεται να προβληθεί στους τηλεοπτικούς δέκτες προς τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Περκουλίδης, η πλατεία των Πινακατών αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα μέσα από τη ματιά του Μανούσου Μανουσάκη, ακριβώς γιατί η μορφή της με τα παλιά σπίτια παραμένει ίδια όπως πολλά χρόνια πριν.

Μοναδικές στιγμές περιγράφει ο Κ. Περκουλίδης

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Κώστας Περκουλίδης έχει αναλάβει ρόλο προύχοντα της περιοχής. «Από την Κυριακή ζούμε μοναδικές στιγμές. Κουραστικές, αν σκεφθεί κανείς ότι για να γυριστεί μία σκηνή χρειάζονται δυόμισι με τρεις ώρες, αλλά απόλυτα συγκινητικές, Αποζημιωνόμαστε από την εμπειρία των γυρισμάτων και την επαφή με έναν χαρισματικό άνθρωπο», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Περκουλίδης.

Στα γυρίσματα συμμετέχουν περί τα 30 μέλη της Ενωσης Ποντίων Μαγνησίας, κάποιοι εκ των οποίων άφησαν προσωρινά μέχρι και την εργασία τους για να συμμετέχουν στη μοναδική εμπειρία. «Ξεκινάμε καθημερινά στις 7:30 το πρωί από τον Βόλο, ανεβαίνουμε στις Πινακάτες και ξεκινάμε γυρίσματα έως τις 5:30 το απόγευμα. Η εμπειρία είναι συναρπαστική και εμείς προσφέρουμε με την καρδιά μας», τονίζει ο ίδιος.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν μεθαύριο, Παρασκευή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου