ΤΟΠΙΚΑ

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής του Π.Θ.

στο-στόχαστρο-του-συριζα-καθηγητής-το-851903

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπήκε χθες στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο νέου γύρου αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. για το θέμα των απευθείας αναθέσεων. Πρόκειται για τον αναπληρωτή καθηγητή χρηματοοικονομικής λογιστικής και ελεγκτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί για «πλιάτσικο» 5,5 εκατ. ευρώ μέσα από 420 περίπου συμβάσεις με το δημόσιο. Ο καθηγητής μέσω του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε χθες την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση και εκβιασμό.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρέθηκε στο μέσο πολιτικής αντιπαράθεσης. Σημειώνεται ότι είναι ορκωτός – πιστοποιημένος εσωτερικός ελεγκτής, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance and Internal Audit Services με βασικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου και την επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων. Μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας εγκαλείται για 420 συμβάσεις με το δημόσιο. Υπήρξε μεταξύ άλλων συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019 που κέρδισε η ΝΔ.

Η Κουμουνδούρου ζήτησε τη διαγραφή του κ. Κουτσούπη από τη ΝΔ ενώ στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε και ο Ανδρέας Ροδάκος ως συνεργάτης του κ. Κουτούπη.

Αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε τα εξής:

«Μετά τους Πάτση, Μαραβέγια και Χειμάρα, βλέπει το φως της δημοσιότητας ακόμη μία σκανδαλώδης υπόθεση που αποδεικνύει την έκταση του «γαλάζιου» πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα. Τη στιγμή που οι πολίτες μετράνε και το ευρώ για να βγάλουν το μισό μήνα, οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη πλουτίζουν με εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία.

Οι κ.κ. Ανδρέας Κουτούπης και Ανδρέας Ροδάκος έχουν εξασφαλίσει σε λιγότερο από 40 μήνες μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες.

Πρόκειται για πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη ΝΔ, καθώς ο κ. Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και ο συνεργάτης του Ανδρέας Ροδάκος εμφανίζεται δημοσίως ως φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη (…). Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη από τη ΝΔ; Θα απαιτήσει την επιστροφή των 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις;».

Σε απάντησή της η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με την Κυβέρνηση καταφεύγει στον μόνο δρόμο που ξέρει: στη λάσπη και σε λογικές πιστοποιητικού πολιτικών φρονημάτων! Έφτασε στο σημείο να συνδέει την Κυβέρνηση με την επαγγελματική δραστηριότητα ιδιωτών που δεν έχουν καμία οργανική σχέση με την Κυβέρνηση και τη ΝΔ.

Ο ένας δεν είχε ποτέ καμία οργανική σχέση με την Κυβέρνηση ή τη ΝΔ και ο άλλος δεν έχει οποιαδήποτε οργανική σχέση με τη ΝΔ εδώ και 10 μήνες! Η εν λόγω εταιρεία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα άνθισε επί ΣΥΡΙΖΑ οπότε και σύναψε εκατοντάδες συμβάσεις, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο ένας εκ των δύο ιδιωτών που προσπαθούν να συνδέσουν με τη ΝΔ τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ως εσωτερικός ελεγκτής σε φορέα του δημοσίου, ενώ σύναψε και ατομικές συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Πολάκη!

Δεν ξέρουμε αν στο πρόγραμμα της «δεύτερης φοράς», εντάσσεται και ο έλεγχος πολιτικών φρονημάτων πριν την ανάληψη οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο. Καταλαβαίνουμε ότι η τοξικότητα είναι το μόνο έδαφος στο οποίο μπορεί να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας ενημερώνονται τουλάχιστον πριν βγάλουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι η αυτογελοιοποίηση».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να καλύπτουν το όργιο 5,5 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεων από τον συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ κ. Κουτούπη και την παρέα του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει πως «όσο και να προσπαθεί να θολώσει τα νερά τα δεδομένα είναι αμείλικτα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης».

Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής

Αμεση ήταν η αντίδραση του καθηγητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Π.Θ., ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στο δικηγορικό γραφείου Αλέξη Κούγια και Συνεργατών.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας, έκανε γνωστά τα εξής:

«Ο τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ανδρέας Κουτούπης επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε ότι είναι θύμα μιας εκ προθέσεως και για πολιτικούς μόνο λόγους, συκοφαντικής δυσφημήσεως από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και από συγκεκριμένους στρατευμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς, περί του ότι δήθεν η εταιρεία, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, έχει χαριστικώς γίνει αποδέκτης 400 απευθείας αναθέσεων, όσον αφορά την προσφορά των ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών, τις οποίες προφέρει επί σειρά ετών.

Ο εντολέας μου ζήτησε από εμένα να καταστήσω σαφές ότι οι ειδικές επιστημονικές υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει η εταιρεία του, είναι μοναδικές όσον αφορά την επιστημονική υποδομή του ιδίου και των συνεργατών του, και ότι επί διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει συμβεί τίποτα διαφορετικό, όσον αφορά την προσφορά των επιστημονικών υπηρεσιών από αυτόν και τους συνεργάτες του, από ό,τι συνέβαινε και επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσέφευγε στην εταιρία του, στον ίδιο και στους συνεργάτες του για την προσφορά των ιδίων ακριβώς ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών.

Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης μού ζήτησε την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της εκβιάσεως για πραγματικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο παρόν δελτίο τύπου, και στην κατάθεση αγωγών λόγω της προσβολής της προσωπικότητός του, της δυσφημήσεως της εταιρείας του και της γενικότερης οικονομικής καταστροφής, την οποία έχει υποστεί από τη χωρίς καμία πολιτική αιδώ ταπεινή εκμετάλλευση, μόνο για πολιτικά οφέλη, της ανάδειξης αυτού του δήθεν σκανδάλου από τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και από τους ίδιους πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ζητήσει την παροχή των ίδιων επιστημονικών υπηρεσιών από τον ίδιο και τους συνεργάτες του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου