ΤΟΠΙΚΑ

Πρότυπος οδηγός διαχείρισης κρίσεων

πρότυπος-οδηγός-διαχείρισης-κρίσεων-851864

Τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται και τις ενέργειες που γίνονται για να δοθεί οριστικό τέλος στον εφιάλτη του bullying που βίωνε η 14χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Αργαλαστής από συμμαθητές της, πρόκειται να αξιοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου στο μέλλον κανένα άλλο παιδί να μην πέσει θύμα βίας και εκβιασμού.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι θα κωδικοποιήσει όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της υπόθεσης σε έναν «οδηγό διαχείρισης κρίσεων», ενδεχομένως πρότυπο για τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη την χώρα και παράλληλα θα αναλάβει πρωτοβουλίες πρόληψης φαινομένων bullying προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Χθες, η 14χρονη μαθήτρια μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να αφαιρέσει τον νάρθηκα από το δάχτυλό της, που έσπασε συμμαθητής της που την εκβίαζε. Εκεί τη συνάντησε ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος διαπίστωσε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, το κορίτσι δεν φοβάται πλέον να πάει στο σχολείο, νιώθοντας ασφάλεια με τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Αντιθέτως, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επέστρεψε από προχθές με χαρά στα μαθήματά της, δίπλα στις συμμαθήτριές της, τις οποίες πλέον θεωρεί φίλες της που της στάθηκαν σε μία κρίσιμη φάση της σχολικής της ζωής, όταν αποκάλυψαν ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της έξω από το σχολείο της.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση bullying στην Αργαλαστή βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Ανηλίκων, επίσης προκαταρκτική που διέταξε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή σχολικών συμβούλων, ψυχολόγων και κοινωνιολόγων από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας, το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, την «Πρόταση Ζωής» και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που θα αναλάβουν συνεδρίες με τους μαθητές του σχολείου για να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου