ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου

πλήθος-κόσμου-στην-παρουσίαση-βιβλίο-851364

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00 η εκήλωση για την παρουσίαση βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο πρώην υπουργός παρουσιάζει το έργο του με τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019». Για το βιβλίο μίλησαν οι Ελενα Παπαδοπούλου, π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, Βουλευτής Μαγνησίας, Αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, π. Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Πετράκος, Καθηγητής, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομίας και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. υπουργός Οικονομικών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο ίδιος ανέφερε ότι το παρόν βιβλίο είναι βιβλίο απολογισμού και συλλογικό για πάρα πολλά παιδιά που ασχολήθηκαν με τις διαπραγματεύσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

«Το βιβλίο προσπαθεί να δώσει σοβαρές απαντήσεις με αυτοκριτική, εκεί που χρειάζεται, για το ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα που λέει ότι κόστισε το πρώτο εξάμηνο 80 δις. ευρώ, ότι διαλύσαμε τη μεσαία τάξη, ότι ήταν αχρείαστο το μαξιλάρι… Νομίζω δίνει πειστικές απαντήσεις σε αυτά και ο κόσμος πρέπει να το κρίνει αν είναι πειστικές οι απαντήσεις. Είναι μία προσπάθεια απολογισμού, σαν αυτό που δεν έχουν κάνει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου