ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι

μαθήματα-στο-καλλιτεχνικό-εργαστήρι-851206

Προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής έως τις 10 Μαρτίου

Αρχίζουν εκ νέου τα μαθήματα στο καλλιτεχνικό εργαστήρι. Η επιστροφή στην κανονικότητα και η άρση των περισσοτέρων περιορισμών κατά της πανδημίας «ξεκλειδώνουν» τις δράσεις σε μία δομή που συναντά την ανταπόκριση των πολιτών.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία που λείπει από την καθημερινή μας ζωή. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους δημότες και τις δημότισσες να ασχοληθούν με την τέχνη αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με απώτερο σκοπό την απεικόνιση του ωραίου ως έκφραση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Gift box tied red ribbon with small red hearts printed on it. On old wooden background.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργαστηρίου διδάσκονται τεχνικές ντεκουπάζ, τεχνοτροπία γυψόγαζας και σκληρυντή, τεχνική κρυστάλλου, διάφορες τεχνικές παλαίωσης, τεχνική sospesotransparente (τεχνική μεμβράνης), τεχνική δέρματος, τεχνική σφυρήλατου (ασημιού και μπρούτζου), τεχνική σμάλτου και υγρού χρυσού, γλυπτική ζωγραφική, τεχνική ξυλόγλυπτου (εικονοστάσι, σκαλίσματα σε έπιπλα), τεχνική Faberge, χαλκογραφία, προσθετική ζωγραφική (φωτοσκίαση και ανάμειξη χρωμάτων), ζωγραφική δαντέλας.

Στις ευρύτερες δραστηριότητες του καλλιτεχνικού εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών με διάφορους τομείς ή δομές του Δήμου.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για εγγραφή έως 10 Μαρτίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2425024290.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου