ΤΟΠΙΚΑ

Και άλλη πλωτή πολιτεία στο λιμάνι του Βόλου

και-άλλη-πλωτή-πολιτεία-στο-λιμάνι-του-85133

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica μετέφερε 1.240 επιβάτες

Τ ο εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica κατέπλευσε τη Δευτέρα στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 1.240 επιβάτες και 560 άτομα πλήρωμα. Το εντυπωσιακό, συνολικού μήκους 220 μέτρων κρουαζιερόπλοιο, το οποίο φέρει σημαία Ιταλίας, παρέμεινε στο λιμάνι του Βόλου μέχρι τις 7 το απόγευμα, οπότε και απέπλευσε για τον επόμενο προορισμό του.

Το κυκλικό ταξίδι του πλοίου ακολουθεί το δρομολόγιο Σαβόνα, Νάπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Βόλος, Πειραιάς, Τραμπάνη, Μασσαλία, με επιστροφή, αντίστοιχα, στη Σαβόνα.

Η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί και τουρίστες διαφόρων άλλων εθνικοτήτων, πολλοί από τους οποίους περιηγήθηκαν στην εμπορική αγορά και το κέντρο της πόλης, επωφελούμενοι από την ανοιξιάτικη διάθεση του καιρού.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στο Βόλο, πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές με πούλμαν στο Πήλιο και τα Μετέωρα. Παράλληλα, πολλοί παρέμειναν στην πόλη, προκειμένου να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας, και το εμπορικό κέντρο. Τους ξένους επισκέπτες υποδέχτηκαν εργαζόμενοι στο Info Center του δήμου Βόλου, οι οποίοι διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, χάρτες και πληροφορίες, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η ολιγόωρη παραμονή τους στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της Μαγνησίας, εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου ικανοποιητική, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις στρέφουν το ενδιαφέρον αρκετών ξένων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό κρουαζιέρας.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου