ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν αύριο στο Βόλο οι εργασίες της 81ης Συνόδου των Πρυτάνεων

ξεκινούν-αύριο-στο-βόλο-οι-εργασίες-τη-847418

Σίγουρη η παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου – «Παίζει» η παρουσία του υπουργού Ν. Φίλη

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, θα δώσει το παρών στο Βόλο, στις εργασίες της 81ης Συνόδου που θα φιλοξενηθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά. Στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχει -αν του το επιτρέψουν οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις- ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εργασίες της 81ης Συνόδου με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινούν αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο 21 Μαΐου.

Στο προεδρείο της Συνόδου συμμετέχουν οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, Μακεδονίας, Αχ. Ζαπράνης και Θεσσαλίας, Γ. Πετράκος. Συνολικά 22 πρυτάνεις, 66 αναπληρωτές Πρύτανη, 50 μέλη των επιτροπών ερευνών, θα συμμετέχουν στις εργασίες της Συνόδου, που επιστρέφει στο Βόλο, μετά από πέντε χρόνια. Το 2011 η Σύνοδος είχε διεξαχθεί και πάλι στο Βόλο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το πρωί με τη συνεδρίαση των Γραμματέων των Επιτροπών Ερευνών και το απόγευμα θα συνεχιστούν με τη συνεδρίαση των αναπληρωτών πρύτανη οικονομικού προγραμματισμού. Από την Παρασκευή το μεσημέρι έως και το Σάββατο το βράδυ, θα συνεδριάσουν οι Πρυτάνεις.

Στην ατζέντα της συνόδου θα κυριαρχήσει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων και των επιτροπών ερευνών, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, ενώ θα επιχειρηθεί αποτίμηση του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο έκανε αποδεκτές πολλές διατάξεις που είχαν ζητήσει τα ίδια τα πανεπιστήμια και έχουν να κάνουν με την ευελιξία στις προμήθειες, αλλά και τη δυνατότητα προσλήψεων για ερευνητικά προγράμματα.

«Πρόκειται για μία σημαντική Σύνοδο, στην οποία θα καταγράψουμε τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και μέσω της οποίας θα επιδιώξουμε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας στην κατεύθυνση να λύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα», σχολίασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου