ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία κλιμακίων της ΔΕΥΑΜΒ στις πηγές

αυτοψία-κλιμακίων-της-δευαμβ-στις-πηγ-844599

Αρκετά διαυγές στις περισσότερες περιοχές χθες το νερό της βρύσης

Αισθητά καλύτερο αν και όχι πλήρως διαυγές ήταν χθες το νερό που διοχετεύονταν από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ στις βρύσες των νοικοκυριών του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σήμερα, κλιμάκιο τεχνικών, έχει προγραμματίσει αυτοψίες στις πηγές, προκειμένου να διαπιστώσεις τυχόν ζημιές από την κακοκαιρία, που χρήζουν αποκατάστασης.

Ολη την Κυριακή από τις βρύσες έτρεχε πηγαίο νερό… με χώμα. Οπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα, με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της κακοκαιρίας και του μεγάλου όγκου νερού, ανέβηκε απότομα η στάθμη του νερού στην πηγή Καλιακούδα, με αποτέλεσμα να συμπαρασυρθούν μικροσωματίδια χώματος, που έδιναν θολή έως σκουρόχρωμη -νωρίς το πρωί- όψη στο νερό.

Και χθες παρέχονταν διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση του νερού. Υπηρεσιακοί παράγοντες μιλούσαν για ένα σπάνιο μεν, φυσικό δε φαινόμενο που προκλήθηκε από τον μεγάλο όγκο του νερού. Σε κάθε περίπτωση έγιναν δειγματοληψίες, αν και από τη μακροσκοπική παρατήρηση προέκυψε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος, το νερό ήταν χθες αρκετά διαυγές. Σε κάθε περίπτωση σήμερα, κλιμάκιο τεχνικών της ΔΕΥΑΜΒ, θα προχωρήσουν σε αυτοψίες στις πηγές, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας, που χρειάζονται αποκατάσταση.

Ωρες κοινού

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ για αυτή την εβδομάδα θα δεχθεί τους πολίτες την αύριο Τετάρτη, από 18:00 έως 21:00 στο γραφείο του στην Κωνσταντά 141 – 3ος όροφος. Από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει η προκαθορισμένη ημέρα κάθε Τρίτη από 18:00 έως 21:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου