ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίζονται μονοπάτια και αγροτικοί δρόμοι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

καθαρίζονται-μονοπάτια-και-αγροτικο-844379

Σε καθαρισμούς μονοπατιών και αγροτικών δρόμων προχωρά ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου καθώς οι καταπτώσεις βράχων και χωμάτινων όγκων δυσχεραίνουν τη διέλευση των αγροτικών μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα εργασίες καθαρισµού χωµάτινων µονοπατιών µε τη χρήση χορτοκοπτικών µηχανηµάτων θα γίνουν στην Τοπική Κοινότητα Μουρεσίου του ∆ήµου Ζαγοράς Μουρεσίου και συγκεκριμένα στις θέσεις Παναγία και από Τσούκα µέχρι Σπήλαιο.

Θα καθαριστούν χόρτα, βάτα και δενδρύλλια από τα πρανή µονοπατιών τα οποία εµποδίζουν τη µετακίνηση πεζών και τη µεταφορά προϊόντων.

Απαιτείται ο άµεσος καθαρισµός των µονοπατιών, καθώς η διέλευση των αγροτικών οχηµάτων δυσχεραίνεται από τις καταπτώσεις βράχων και χωµάτινων όγκων από τα πρανή στους δρόμους που προήλθαν από τις βροχοπτώσεις κατά τους χειµερινούς µήνες. Ο ανάδοχος θα πραγµατοποιήσει συντήρηση του δικτύου των χωµάτινων µονοπατιών στα όρια της τοπικής κοινότητας.

Οι εργασίες ανατίθενται σε ιδιώτη λόγω της έλλειψης των ειδικών µηχανηµάτων και του προσωπικού και ο προϋπολογισμός τους είναι ύψους 5.211,10 ευρώ και θα καλυφθεί μέσα από επιχορήγηση στο πλαίσιο της πυροπροστασίας που έλαβε ο Δήμος.

Και στο αγροτικό δίκτυο

Εξάλλου, εργασίες καθαρισµού και συντήρησης στο αγροτικό δίκτυο θα γίνουν στις θέσεις «Κοτρονάκι» και «Αλαταριά» της δημοτικής κοινότητας Ζαγοράς, µε την χρήση µηχανικών µέσων.

Ο προϋπολογισµός των εργασιών καθαρισµού οδών είναι 3.881,20 ευρώ, συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ και όπως και για τα μονοπάτια έτσι για το αγροτικό δίκτυο η χρηματοδότηση θα γίνει από επιχορήγηση για πυροπροστασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου