ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιώτης στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

ιδιώτης-στο-πάρκινγκ-της-φιλελλήνων-844114

Επιλέχθηκε η υψηλότερη προσφορά, που κατέθεσε μία από τις τέσσερις εταιρείες – Καταγγελίες για μη εισαγωγή προς έγκριση ψηφίσματος για τη Χρυσή Αυγή

Με την εταιρεία HELLENICANN MONΟΠΡΟΣΩΠΗ A.E. η οποία κατέθεσε προσφορά 371.000 ευρώ σε ετήσια βάση για την εκμετάλλευση του πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων θα έρθει σε απευθείας συμφωνία ο Δήμος Βόλου, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η εταιρεία είναι μία από τις τέσσερις που κατέθεσαν προσφορές στο τμήμα Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Βόλου μετά από διπλή άγονη διαδικασία. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται 12 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το πολυώροφο κτίριο θα περιλαμβάνει 252 θέσεις στάθμευσης. Από αυτές οι 44 θέσεις προορίζονται για τους περιοίκους έναντι 60 ευρώ το μήνα και επιπλέον 22 θέσεις θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έναντι 80 ευρώ τον μήνα.

Για τους υπόλοιπους ως τιμή στάθμευσης ορίζεται το ποσό των 2 ευρώ για την πρώτη μιάμιση ώρα.

Αντιδράσεις για μη εισαγωγή προς έγκριση ψηφίσματος για τη Χρυσή Αυγή

Στη διά περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν τέθηκαν προς ψήφιση ψηφίσματα που είχαν καταθέσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για την καταδίκη του φασισμού και ναζισμού με αφορμή την ολοκλήρωση αύριο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «κάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης» διαμαρτυρόμενη ότι ενώ όλοι οι μεγάλοι δήμοι έχουν υπερψηφίσει αντίστοιχα ψηφίσματα στον Δήμο Βόλου δεν τέθηκαν καν σε ψηφοφορία:

«Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή φρόντισε ο έβδομος Δήμος της χώρας να «σιωπήσει».

Το κοινό κείμενο ψηφίσματος παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, καταχωνιάστηκε στο συρτάρι του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και το αίτημά μας για έκτακτη ειδική συνεδρίαση πετάχτηκε στον κάλαθο των απορριμμάτων. Η επιλεκτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, η άρνηση τοποθέτησης για ένα ζήτημα Δημοκρατίας, για μια πολιτική δολοφονία και για την ιστορικότερη δίκη των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και η αλαζονική στάση της δημοτικής αρχής ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη ΧΑ, είναι ενδεικτικά των πολιτικών επιλογών και συμμαχιών του Δημάρχου. Στην κατρακύλα των θεσμών και στην υποβάθμιση του πολιτικού χαρακτήρα της τοπική αυτοδιοίκησης υπάρχει ατομική ευθύνη και συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα: Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Μουλάς».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου