ΤΟΠΙΚΑ

Γάμοι Αυστραλών στην Αγ. Μαρίνα Κισσού ~ Ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο

γάμοι-αυστραλών-στην-αγ-μαρίνα-κισσού-842770

Ο ιστορικός ναός που προσελκύει πολλούς ξένους επισκέπτες παραμένει ακόμη καλυμμένος με μουσαμά – Παρέμβαση του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, ακόμη και τις μακρινές περιοχές του πλανήτη, όπως η Αυστραλία, εκδηλώνεται για την Αγία Μαρίνα Κισσού. Μελλόνυμφα ζευγάρια αλλά και ομογενείς που επιθυμούν να τελέσουν την βάπτιση των παιδιών τους σε ελληνικό έδαφος, επιλέγουν τον ιστορικό ναό του Πηλίου. Τα αιτήματα προέρχονται κατά βάση από Ευρώπη, Αγγλία και Γερμανία, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι που προέρχονται από την προαναφερθείσα μακρινή ήπειρο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται γάμοι ομογενών από Αγγλία και Αυστραλία, αλλά και βαπτίσεις των παιδιών ομογενών που ζουν επίσης στις προαναφερθείσες χώρες.

Προχθές εξάλλου, επισκέφτηκαν τον ναό γκρουπ Γερμανών τουριστών, προηγήθηκε πριν από λίγες μέρες η επίσκεψη της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης του Αμβούργου, στο πλαίσιο των διακοπών της στη Μακρινίτσα, ενώ όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Μιχάλαρος, κάθε εβδομάδα και σε τακτά διαστήματα, έρχονται αρκετοί ξένοι επισκέπτες στο ναό.

Πολλοί ομογενείς ανακαλύπτουν την Αγία Μαρίνα Κισσού είτε μέσω της διαδικτυακής περιήγησης στο ίντερνετ, είτε στο πλαίσιο εκδρομής στο Πήλιο, ή μέσω φίλων, γνωστών και συγγενών και αποφασίζουν να συνδέσουν την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, με το ιστορικό μνημείο της περιοχής μας.

«Ο κόσμος εντυπωσιάζεται από το ναό, το τέμπλο και την ιστορία του» υπογραμμίζει ο π. Μιχαήλ, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι και το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο ναός, είναι ελκυστικό για τον επισκέπτη.

Οσοι τελούν το μυστήριο του γάμου ή της βάπτισης στο ναό, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη λιτή μεγαλοπρέπεια και την επιβλητικότητα του μνημείου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Πήλιο και την περιοχή μας γενικότερα.

Παρεμβάσεις σε αναμονή

Στο μεταξύ, η στέγη του ναού παραμένει ακόμη καλυμμένη με νάιλον, προκειμένου να προφυλαχθεί το μνημείο από την εισροή των νερών της βροχής, ενώ στο εσωτερικό του ναού, υπάρχουν υποστυλώματα.

Το αίτημα της αποκατάστασης των προβλημάτων που υπάρχουν στη σκεπή του μνημείου παραμένουν και στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε φάση επικαιροποίησης παλαιότερη σχετική μελέτη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, προκειμένου να υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργείο Πολιτισμού, για ενταχθεί κατόπιν στο νέο ΕΣΠΑ το έργο αποκατάστασης.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι αναμφίβολα επιβαρύνεται η κατάσταση του μνημείου, για να προσθέσει ότι «δεν είναι δυνατό να παραμένει καλυμμένη με πλαστικό η στέγη ενός τόσο σημαντικού μνημείου».

Ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση του δημάρχου, ενώ απευθύνει παράλληλα έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς, να σκύψουν με ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου