ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας για σχολεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις

συνάντηση-στο-1ο-επαλ-ν-ιωνίας-για-σχολ-842682

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας φιλοξένησε από 17 μέχρι 21 Μαΐου 2016, στον Βόλο, τη δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS με τίτλο «Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση από Εγκαταστάσεις Ηλεκτροπαραγωγής, Γραμμές Μεταφοράς, Υποσταθμούς, Μεταφορά Εντός και Μεταξύ Πόλεων και Συσκευές».

Στη συνάντηση συμμετείχαν σχολεία, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις από Ρουμανία, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία και Ελλάδα. Το ελληνικό σχολείο είχε ως αντικείμενο μελέτης τη λειτουργία των υποσταθμών και την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σ’ αυτούς, με κυρίως υπεύθυνους την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μ. Κολυμένου (Φυσικό) και τον εκπαιδευτικό κ. Γ. Ραχούτη (Μηχανολόγο). Στη διερεύνηση του θέματος καθώς και στη διοργάνωση και υλοποίηση των κατάλληλων δραστηριοτήτων πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια των υπευθύνων της Δ.Ε.Η. αλλά κυρίως του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) ως καθ’ ύλη αρμοδίου φορέα για τη λειτουργία των υποσταθμών. Ο Διευθυντής του Τμήματος Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου κ. Α. Δράτσας παρουσίασε στην ομάδα εργασίας τη λειτουργία των υποσταθμών καθώς και παραδείγματα μετρήσεων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων σε διάφορα σημεία και σε διάφορες συνθήκες, με τη συμμετοχή του βοηθού διευθυντή του τμήματος κ. Ν. Τραπεζόντα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στον υποσταθμό του Αλιβερίου (Βόλος 1), στον Βόλο όπου έγινε ξενάγηση από τον κ. Ι. Νιφόρο, αρμόδιου τομεάρχη Κεντρικής Ελλάδας της Δ.Ε.Ε.Δ. (Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Διανομής).

Στις δραστηριότητες της συνάντησης περιλαμβάνονταν επίσκεψη στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της λίμνης Πλαστήρα, περιήγηση σε Μακρινίτσα και Πορταριά, επίσκεψη στο Μουσείο της πόλης αλλά και δείπνο σε τσιπουράδικο. Η συνάντηση έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο δείπνο συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της Παρασκευής, αφήνοντας στους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου