ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα για τη χαμένη διευκρίνιση στο ΓΕΛ Αγχιάλου

ερευνα-για-τη-χαμένη-διευκρίνιση-στο-γ-842671

Στο βαθμολογικό κέντρο φυλάσσονται τα γραπτά των 12 υποψηφίων – Σήμερα θα απαντήσει το υπ. Παιδείας

Διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε χθες ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης για το πρόβλημα που προέκυψε στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου, απ’ όπου δεν παραλήφθηκε η διευκρίνιση του υπουργείου Παιδείας στο δ’ θέμα του μαθήματος επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν προχθές οι μαθητές των γενικών λυκείων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι 12 μαθητές του συγκεκριμένου εξεταστικού κέντρου δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο τέταρτο θέμα, ακριβώς επειδή δεν είχαν τη διευκρίνιση που δόθηκε από το υπουργείο, αλλά δεν… έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου.

Χθες, ο κ. Σαβελίδης, ανέθεσε σε ειδικό τεχνικό να ελέγξει την κεραία του διαδικτύου στο εξεταστικό και να αλλάξει την κεφαλή της προκειμένου να μη δημιουργηθεί τυχόν νέο πρόβλημα με την παραλαβή των θεμάτων των πανελληνίων.

Παράλληλα δέχθηκε τους γονείς των μαθητών που τον επισκέφθηκαν συνοδεία δικηγόρου και του επέδωσαν εγγράφως το αίτημά τους για καταλογισμό και των 25 μονάδων του δ’ θέματος στους υποψηφίους που δεν έλυσαν το θέμα αλλά όχι με δική τους υπαιτιότητα.

Στη συνάντηση, ο κ. Σαβελίδης, ενημέρωσε τους γονείς για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που καλείται για πρώτη φορά στα χρονικά της να αντιμετωπίσει παρόμοιο ζήτημα. Παράλληλα τους παρείχε διαβεβαιώσεις ότι οι μαθητές δεν θα αδικηθούν.

Αυτή τη στιγμή τα γραπτά των 12 μαθητών φυλάσσονται στο βαθμολογικό κέντρο, ξεχωριστά από των υπολοίπων υποψηφίων, μέχρι να αποφανθεί η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα, στις 10 το πρωί, αναμένεται το υπουργείο να απαντήσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για το πώς πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οπως είναι γνωστό, στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, το τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα, με τα θέματα των πανελλαδικών έφθασε στις 8:29:35 προχθές το πρωί. Εγινε η αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων και ξεκίνησε η εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μαθήτρια διαμαρτυρήθηκε ότι το γ’ θέμα δεν είχε λύση. Η διευθύντρια του σχολείου, Λίνα Μαγκλάρα απευθύνθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναζητώντας διευκρινίσεις – έστειλε μάλιστα και φαξ- ωστόσο δεν έλαβε ενημέρωση.

Η διευκρίνιση για το θέμα που δόθηκε σε όλα τα σχολεία στις 9:17 το πρωί, στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, δεν έφθασε ποτέ. Οι 12 υποψήφιοι μετά τις 10:30 π.μ. άρχισαν να φεύγουν σταδιακά από το εξεταστικό και μόνο τότε ενημερώθηκαν από άλλους συμμαθητές τους σε άλλα εξεταστικά ότι είχε δοθεί διευκρίνιση στο θέμα.

Υποψήφιοι και γονείς τους αναστατώθηκαν. Οι δεύτεροι κατέφυγαν σε δικηγόρο ζητώντας να μην αδικηθούν τα παιδιά τους.

Σήμερα, οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα θα εξεταστούν στα μαθήματα Βιολογία Ο.Π. θετικών Σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα στα μαθήματα Βιολογία θετικής, Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τεχνολογικής και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής.

Νέα αναστάτωση και καταγγελίες για διευκρίνιση στα ΕΠΑΛ

Τελικώς η διευκρίνιση δεν δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας

Νέα αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες στα δύο εξεταστικά κέντρα όπου έδιναν πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ του νομού. Στις 10:02 το πρωί, από το Υπουργείο Παιδείας στάλθηκε οδηγία να μη φύγει κανένα παιδί από την αίθουσα της εξέτασης δεδομένου ότι θα δίνονταν διευκρινίσεις για θέματα που είχαν τεθεί προς εξέταση. Ωστόσο, στις 10π.μ. ήταν η ώρα δυνατής αποχώρησης των υποψηφίων και ήδη κάποιοι εξεταζόμενοι είχαν αποχωρήσει. Καθηγητές βγήκαν στα προαύλια για να οδηγήσουν τα παιδιά πίσω στις αίθουσες, τελικώς όμως, επειδή διαπιστώθηκε ότι αποχωρήσεις υπήρξαν σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο δεν έστειλε διευκρινίσεις. Για το συμβάν, στο νομό υπήρξε καταγγελία μητέρας υποψηφίου. Σημειώνεται ότι χθες εξετάστηκαν συνολικά 103 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σε μαθήματα ειδικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου