ΤΟΠΙΚΑ

Ληστεία σε τυροπιτάδικο στο Βόλο

ληστεία-σε-τυροπιτάδικο-στο-βόλο-842415

Στην Πολυτεχνική Σχολή κρύφτηκε ο ληστής – Αμεση εξιχνίαση από την Αστυνομία

Στιγμές τρόμου για 39χρονη υπάλληλο τυροπιτάδικου στην οδό Λαρίσης την Παρασκευή, η οποία έπεσε θύμα ληστείας από ζευγάρι Βολιωτών. Στη σύλληψη και των δύο δραστών προχώρησαν άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που έκαναν περιπολία αν και ο άνδρας αναζήτησε καταφύγιο στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το χτύπημα στο τυροπιτάδικο συνέβη στις 4.20 τα ξημερώματα όταν σε ανυποψίαστη χρονική στιγμή για την υπάλληλο ο 35χρονος εισέβαλε αποφασισμένος.

Η 21χρονη συνεργός του περίμενε έξω από το μαγαζί, κρατώντας τσίλιες, ενώ ο ληστής επιτίθονταν σωματικά και με τη χρήση βίας με χέρια – πόδια ακινητοποιούσε την 39χρονη.

Με τη λεία στα χέρια οι δύο δράστες κινήθηκαν να φύγουν τρέχοντας, όμως περιπολικό της ΟΠΚΕ τους εντόπισε ως ύποπτους και κινήθηκε να τους σταματήσει. Η συνεργός δεν προέβαλε αντίσταση και επιβιβάστηκε στο περιπολικό.

Ομως ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και καταδιώχτηκε.

Ο ληστής διέφυγε μέσα από ρέμα και κρύφτηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίο του Αρεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έκρυψε τα χρήματα εκεί και αφού είδε ότι περνούσε η ώρα και οι αστυνομικοί δεν προσέγγιζαν, ήσυχος αποφάσισε να φύγει.

Ωστόσο έξω από το Πανεπιστήμιο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου του είχαν στήσει καρτέρι…

Ο 35χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές. Οπως προέκυψε είχε αποφυλακιστεί το Μάρτιο για παρόμοια υπόθεση και στο διάστημα που μεσολάβησε ήταν υποχρεωμένος να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Στην κατοχή του ζευγαριού οι αστυνομικοί βρήκαν το ποσό των 265 ευρώ και το επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του τυροπιτάδικου.

Οι συλληφθέντες συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν για τις πράξεις τους στον Ανακριτή.

Εντονες στιγμές διαδραματίστηκαν έξω από το γραφείο του Ανακριτή όταν η 21χρονη ενημερωνόταν για την προφυλάκιση του φίλου της και παρακαλούσε να τον αφήσουν ελεύθερο. Εναντίον του δράστη ασκήθηκε δίωξη για ληστεία, ενώ η γυναίκα κατηγορήθηκε για απλή συνέργεια. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου