ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο για τη συγκομιδή ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

σεμινάριο-για-τη-συγκομιδή-ελαιοποίη-840777

Σεμινάριο με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο – Από το χωράφι στον πελάτη. Ορθές Πρακτικές για συγκομιδή ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου» διοργανώνεται από το Open Office.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορεί να γίνει στο χώρο του Open Office στο Βόλο ή μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει: ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, της νομοθεσίας για την κατάταξη των ελαιολάδων, την ανάδειξη των υποχρεωτικών χημικών αναλύσεων και της οργανοληπτικής αξιολόγησης. Πως επηρεάζεται η ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου κατά τη συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση, με οδηγίες για κάθε στάδιο.

Θεματικές ενότητες:

– Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες & τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά

– Η νομοθεσία επισήμανσης ελαιολάδου (ετικέτα) και τα πιο συχνά λάθη.
– Νομοθετικές απαιτήσεις για το χώρο και για το προϊόν (άδειες, αναλύσεις, πιστοποιήσεις, κατοχυρώσεις κτλ).

– Πρότυπα πιστοποίησης (ISO 22000, HACCP, BRC κτλ. και την εφαρμογή τους στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, αποθήκευση και μεταφορά)

– Απαραίτητες χημικές αναλύσεις γαι κύριες χώρες-στόχους εξαγωγών,

– Διαγωνισμοί και εκθέσεις.
– Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Απευθύνεται:
– σε ερασιτέχνες & επαγγελματίες,

– στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου.

– στελέχη του χώρου τροφίμων και εστίασης

– φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17 Οκτωβρίου 2020
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10:00 – 16:00, 6 ώρες

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
Συμμετοχή στον χώρο του Open Office: (έως 15 άτομα) 70€
Διαδικτυακή παρακολούθηση: 55€

Πληροφορίες – Συμμετοχές:
https://www.eventora.com/el/Events/e3airetiko-par8eno-elaiolado-a

https://openofficevolos.gr
email: [email protected]
τηλ. 2421023099

Ο Εισηγητής
Ο Ιωάννης Καρβέλας, είναι Γ. Διευθυντής της PARATUS Europe Ltd. Πιστοποιημένος Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και της Ακαδημίας Ελαιόλαδου του ΣΕΒΙΤΕΛ. Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, GDPR κτλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου