ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στους γυναικείους αγώνες

αφιέρωμα-στους-γυναικείους-αγώνες-840428

Από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας στο Λαύκο του Νοτίου Πηλίου

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η συμμετοχή των γυναικών στους κοινωνικούς αγώνες στην πορεία των χρόνων» πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας στο Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα θεατρικό δρώμενο από μέλη του συλλόγου που αναφερόταν στα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών και την ανάγκη της συμμετοχής των γυναικών και σήμερα στους ταξικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Ακολούθησε η προβολή μιας σειράς διαφανειών που αναφέρονταν στη συμμετοχή των γυναικών σε απεργιακούς αγώνες και κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στη συμμετοχή των γυναικών στην εθνική αντίσταση, στο ΔΣΕ αλλά και στον αγώνα των γυναικών μέσα από στις φυλακές και τις εξορίες.

Ακολούθησε προβολή δεύτερης σειράς διαφανειών που αναφερόταν στις εξόριστες στο Τρίκερι γιατί «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να τιμήσουμε όσες αγωνίστηκαν για τις ιδέες και τις αξίες τους πιστές στα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και προβληματισμός για το ποια πρέπει να είναι η στάση μας σήμερα που η λαϊκή οικογένεια δέχεται ολομέτωπη επίθεση σ’ όλους τους τομείς της ζωής της

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου