ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήθηκε η Μίνα Καλογήρου

παραιτήθηκε-η-μίνα-καλογήρου-838606

Από πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής στον απόηχο του επεισοδίου με το Θ. Θεοδώρου

Την παραίτησή της από πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπέβαλλε την Παρασκευή το πρωί, η αντιδήμαρχος πρασίνου Μίνα Καλογήρου. Καθήκοντα προέδρου στην επιτροπή, αναλαμβάνει ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου και αντιδήμαρχος τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου. Οι δυο τους «συγκρούστηκαν» στη διάρκεια της συνεδρίασης, με αφορμή την παρουσία στην επιτροπή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, Κώστα Γαργάλα.

Η αντιδήμαρχος πρασίνου υπέβαλλε την Παρασκευή το πρωί στον εκτελούντα χρέη δημάρχου την παραίτησή της από πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής. Παραμένει ωστόσο στη θέση της αντιδημάρχου πρασίνου.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή και άμεση ήταν η αντικατάσταση. Τη θέση της κ. Καλογήρου στο προεδρείο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παίρνει ο κ. Θεοδώρου.

Ηταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ των δύο στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής. Ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη, ερώτημα του αντιδημάρχου δημοτικών ενοτήτων και μέλους της Επιτροπής, Απ. Μαλαματίνη, για την παρουσία του κ. Γαργάλα, άναψε το… φιτίλι. Ο κ. Θεοδώρου παρενέβη στη συνεδρίαση και ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να περάσει έξω από τη στιγμή που δεν έχει κανένα ρόλο στην επιτροπή.

Αμεσα αντέδρασε η κ. Καλογήρου, που υπογράμμισε ότι πρόκειται για ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση την οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί. Μάλιστα σηκώθηκε από την καρέκλα της, κατέβηκε από το προεδρείο καλώντας τον κ. Θεοδώρου να πάρει τη θέση και βγήκε έξω για λίγο.

Το περιστατικό προκάλεσε τριγμούς και την Παρασκευή οδήγησε σε παραίτηση από τη θέση την κ. Καλογήρου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου