ΤΟΠΙΚΑ

Έφτασαν 2.535 τουρίστες στο Βόλο με το κρουαζιερόπλοιο «Orchestra» ~ Γερμανοί και Ιταλοί στην πλειοψηφία τους

έφτασαν-2-535-τουρίστες-στο-βόλο-με-το-κρου-83801

Πάνω από δυόμιση χιλιάδες τουρίστες έφτασαν χθες στο Βόλο με το κρουαζιερόπλοιο «Orchestra», το οποίο έχει πλήρωμα 931 άτομα και σημαία Παναμά. Στην πλειοψηφία τους οι τουρίστες ήταν Γερμανοί και Ιταλοί.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χθες γύρω στις 8.30 το πρωί από το Μαρμαρά και απέπλευσε την ίδια μέρα το απόγευμα με προορισμό το Γύθειο. Οι 2.535 τουρίστες του «Orchestra» χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ, τα οποία ακολούθησαν διαφορετικές εκδρομές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, εννέα πούλμαν με τουρίστες έφυγαν για τα Μετέωρα, τέσσερα πούλμαν επέλεξαν να επισκεφθούν το τρενάκι Πηλίου και την Πορταριά και τρία πούλμαν περιηγήθηκαν στη Μακρινίτσα και το Μουσείο Βόλου, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό ειδικά για τους τουρίστες του κρουαζιερόπλοιου.

Μάλιστα πολλά εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά εστίασης του Βόλου, είχαν εφοδιαστεί με ειδικά αυτοκόλλητα με το όνομα του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες, στους οποίους γίνονταν ειδικές τιμές και προσφορές. Επίσης από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου, δόθηκαν σε όλους τους τουρίστες χάρτες του Βόλου.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου θα είναι το «Bremen» την 1η Οκτωβρίου. Το «Bremen» θα είναι από τα μικρά κρουαζιερόπλοια αφού θα έχει συνολικά 127 επιβάτες και 97 άτομα πλήρωμα. Αλλωστε στόχος των τοπικών φορέων και ιδίως του Δήμου Βόλου, είναι η ανάδειξη του λιμένα ως λιμανιού κρουαζιέρας και η ένταξή του στα προγράμματα των εταιρειών.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου