ΤΟΠΙΚΑ

Σε λίγες μέρες ξεκινά το Youth Empowered στον Βόλο

σε-λίγες-μέρες-ξεκινά-το-youth-empowered-στον-βόλο-83713

Με ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρουσιάσεις, workshops και προσομοιώσεις, έρχεται στη Θεσσαλία, και πιο συγκεκριμένα στον Βόλο, για 4 ημέρες το καινοτόμο πρόγραμμα Youth Empowered. Από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου, έμπειρα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργαζόμενων εταιριών και φορέων, θα βρεθούν μαζί με 100 νέες και νέους από όλη τη Θεσσαλία μεταφέροντας εθελοντικά την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Στόχος του Youth Empowered είναι να δώσει στους νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών είναι δομημένο έτσι, ώστε οι συμμετέχοντες να κερδίσουν δεξιότητες και εφόδια που θα τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είναι αφιερωμένο στις προσωπικές δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πρακτικές συμβουλές αναζήτησης εργασίας και θα προετοιμαστούν για μία επιτυχημένη συνέντευξη. Και επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που η αναζήτηση εργασίας βασίζεται όλο και περισσότερο στις digital πλατφόρμες μια ημέρα είναι αφιερωμένη στον ψηφιακό κόσμο αναζήτησης εργασίας. Tι ψάχνουν οι εταιρείες στα social media και πως να κάνουν τον «online» εαυτό τους να ξεχωρίσει είναι μερικές από τις θεματικές της δεύτερης ημέρας. Τις υπόλοιπες ημέρες οι συμμετέχοντες θα μάθουν τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, project management αλλά και βασικές γνώσεις οικονομικών. Η συμμετοχή στο Youth Empowered είναι δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας, δεν προϋποθέτει εξειδίκευση και συνοδεύεται από βεβαίωση παρακολούθησης. Επιπλέον, οι νέοι θα παραλάβουν βίντεο από την προσωπική τους συνέντευξη, καθώς και ατομική επαγγελματική φωτογραφία.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης, υπεύθυνος του προγράμματος από την Coca-Cola Τρία Έψιλον είπε: «Με το πρόγραμμα Youth Empowered απευθυνόμαστε στη νέα γενιά. Στη γενιά που θέλει με αυτοπεποίθηση να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της, αναζητώντας ουσιαστικές ευκαιρίες και καθοδήγηση για να το πετύχει. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρώτο Youth Empowered για το 2018 πραγματοποιείται στον Βόλο. Έχουμε σχεδιάσει ένα τετραήμερο πρόγραμμα, η κάθε μέρα του οποίου δίνει διαφορετικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας και προσφέρει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν από κοντά περισσότερα από 50 στελέχη της εταιρείας μας και συνεργατών του προγράμματος».

Το Youth Empoweredεντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της CocaCola Τρία Έψιλον και της CocaCola που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται. Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας Youth Empowered, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, αλλά και το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου