ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα οι εκλογές των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

στον-αέρα-οι-εκλογές-των-αιρετών-στα-υπ-836147

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μαγνησίας απέσυρε και τα πέντε ψηφοδέλτια – Θολό το τοπίο σε επίπεδο τοπικής ΕΛΜΕ

Στον αέρα οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Ηδη με απόφασή τους οι παρατάξεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αποφάσισαν να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, ενώ ο σύλλογος αρνήθηκε να ορίσει μέλη και στην εφορευτική επιτροπή.

Οι εκλογές πρόκειται να γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΖΕΥΣ ωστόσο έχουν εγερθεί αντιδράσεις σε επίπεδο Ομοσπονδιών. Τόσο η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος), όσο και η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) έχουν δώσει κατεύθυνση απόσυρσης των ψηφοδελτίων από τις εκλογές που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη διεξαγωγή των εκλογών εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού και ζητούν οκτάμηνη παράταση της θητείας των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων που εκπνέει στις 31/12/2020. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν οι εκλογές να γίνουν όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους στα σχολεία, να γίνουν δια ζώσης προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο του αποτελέσματος και επιπλέον να γίνουν εργάσιμη ημέρα, χωρίς τη λήψη εκπαιδευτικής άδειας, με την ολοκλήρωση του σχολικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αποστόλη Μούσιο, σε τοπικό επίπεδο αποσύρθηκε το σύνολο των πέντε ψηφοδελτίων που θα κατέβαιναν στη μάχη της ηλεκτρονικής κάλπης. Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη- Αντίσταση, ΔΑΚΕ, Δημοκρατική Συνεργασία και Ριζοσπαστική Παρέμβαση απέσυραν τις υποψηφιότητές τους, ενώ ο τοπικός σύλλογος δεν θα συμμετέχει με μέλη του ούτε στην εφορευτική επιτροπή. Η απόφαση λήφθηκε χθες και κοινοποιήθηκε ήδη στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο.

Σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας το τοπίο είναι θολό. Η προγραμματισμένη για σήμερα διαδικτυακή συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναβλήθηκε για ένα 24ωρο και θα γίνει αύριο, Πέμπτη. Δύο παρατάξεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει γνωστό ότι θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών.

Η ΔΑΚΕ ζήτησε 24ωρη προθεσμία ενώ προς το παρόν ο συνδυασμός «Ολοι Μαζί» φαίνεται ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τους υποψηφίους του. Σημειώνεται ότι έως και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου οι παρατάξεις που το επιθυμούν θα πρέπει να έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους.

Παρ’ όλα αυτά, χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έγινε ανακήρυξη των υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Μαγνησίας:

-«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Αργύρης Χρήστος του Κωνσταντίνου, Βλάχος Σπυρίδων του Βλασίου, Γεωργούδης Σταμάτης του Χρήστου, Γρηγοράκης Χρήστος του Ευαγγέλου, Καραγεώργου – Βλαχάκη Χαρούλα του Σωτηρίου, Καραγιάννης Θεόδωρος του Λεωνίδα, Καρακαστανιάς Αθανάσιος του Θεοφάνη, Λαγού Μαρία του Γεωργίου, Λιάτζουρα Συραγώ του Ευαγγέλου, Λιόλιας Ιωάννης του Ευθυμίου, Μπάκα Αικατερίνη του Δημητρίου, Ξανθάκη Σοφία του Εμμανουήλ, Πιτσιάβας Φώτης του Κωνσταντίνου, Ραμαντάνη Κυρατσώ (Κέρη) του Παναγιώτη, Τσακίρη Κωνσταντία (Ντίνα) του Δημητρίου, Χανόπουλος Δημήτριος του Ιωάννη.

-«Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών Μαγνησίας»

Γαλάνης Ιωάννης του Πελία, Καλλέργης Νικόλαος του Ιωάννη, Καραντενίζη Ελένη του Ιωάννη, Καρνάβας Χρήστος του Ιωάννη, Κατσούρας Σταύρος του Αποστόλου, Λιάκος Ιωάννης του Αριστείδη, Μαλιοκάπη Αικατερίνη του Παρίση, Μπατζούκη Κλεοπάτρα του Κωνσταντίνου, Παρδαλίδης Θεολόγος του Ιωάννη, Σαμαράς Νικόλαος του Χριστοφόρου, Σαράφη Ασημένια του Αλεξάνδρου, Τσιρέπας Παντελής του Χρήστου, Τσουμπέκου Ευαγγελία του Δημητρίου, Χατζηαποστολίδου Άρτεμις του Ιωάννη.

-«Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.»

Αλιώρης Δήμος του Παναγιώτη, Βάσσος Γεώργιος του Κυριάκου, Γαλανόπουλος Σταύρος του Ευσταθίου, Γιαννουλή Μαρία του Στυλιανού, Κοσμάς Χαράλαμπος (Χάρης) του Αποστόλου, Μιχαλόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, Μπαζιάνας Δημήτριος του Βασιλείου, Νάνου Δέσποινα του Σταματίου, Σαλάτα-Μπούρτζη Ελένη του Ιωάννη, Φράγκος Γεώργιος του Νικολάου

– «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών»

Ανδριανουπολίτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Γαλούσης Ιωάννης του Αποστόλου, Ζάντζος Απόστολος του Κωνσταντίνου, Καναρίδη Μαρία του Γεωργίου, Μαντζώρου Βασιλική του Γεωργίου, Μαρέδης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Μοσχούδη Βασιλική του Σπυρίδωνα, Μπούτλας Δημήτριος του Γεωργίου, Πρίγκου Αριστέα-Αλεξάνδρα του Δημητρίου, Στεργιόπουλος Ιωάννης του Ρηγίνου, Χαλκιαδόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, Χατζηκυριάκου Σοφία του Χρήστου, Χίος Στυλιανός του Ιωάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου