ΤΟΠΙΚΑ

Στη Εκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι η Περιφέρεια Θεσσαλίας

στη-εκθεση-τουρισμού-στο-βελιγράδι-η-π-83560

Ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου

Στην 38η Διεθνή Εκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι Σερβίας και στο εκθεσιακό κέντρο Sajam, από 17-21 Φεβρουαρίου 2016, συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας με επιτυχία το στοχευμένο πρόγραμμα προβολής στο εξωτερικό. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Αναγνωστόπουλος και τα στελέχη της ΠΕ Καρδίτσας Μαρία Αγγελούση και της ΠΕ Μαγνησίας Λίτσα Θεοδωροπούλου.

Η «IFT 2016» αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση των Βαλκανίων, συγκεντρώνοντας πολύ μεγάλη συμμετοχή από tour operator όλων των βαλκανικών χωρών. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 εκθετών από τουλάχιστον 40 χώρες και την παρακολουθούν περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες. Η Περιφέρεια συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ υλοποιώντας το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2016, με μια πιο ενεργητική προσέγγιση των εκθέσεων, δίνοντας έμφαση στις διαπροσωπικές επαφές και στην υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι η τουριστική αγορά της Σερβίας αποτελεί αγορά στόχο για τον ελληνικό τουρισμό και μια παραδοσιακή αγορά για τη Θεσσαλία.

Στην αποστολή είχαν σημαντικά αισθητή παρουσία φορείς και επαγγελματίες τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας με ουσιαστική ενίσχυση του Θεσσαλικού περίπτερου.

Η πληθώρα και η ποικιλία των γεύσεων και των εδεσμάτων ενθουσίασε τους επισκέπτες του περιπτέρουοι οποίοι απήλαυσαν γεύσεις της μοναδικής γαστρονομίας της Θεσσαλικής γης.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τα πολιτικά αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου και τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησής τους με πτήσεις charters. Διαφαίνεται μία αύξηση των ξένων προτιμήσεων με προορισμό την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, γεγονός που θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια των εκπροσώπων τουριστικής βιομηχανίας μας, με επιπλέον διεισδυτικότητα σε αυτόν τον τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου