ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο ένα ψηφοδέλτιο και μόνο στη Δευτεροβάθμια για τις εκλογές στο ΠΥΣΔΕ

μόνο-ένα-ψηφοδέλτιο-και-μόνο-στη-δευτε-834543

Για τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων – Ακύρωση των εκλογών με μη συμμετοχή εκπαιδευτικών ζητούν οι παρατάξεις

Μόνο ένα ψηφοδέλτιο και μόνο σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχει για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων. Η παράταξη «Ολοι Μαζί – Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών» θα είναι η μοναδική που θα κατέλθει στην ηλεκτρονική κάλπη της 7ης Νοεμβρίου, καθώς όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις των καθηγητών και σύσσωμες οι παρατάξεις των δασκάλων αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Χθες την απόσυρση των ψηφοδελτίων τους από τις εκλογές ανακοίνωσαν επισήμως η Αγωνιστική Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών ενώ αργά το απόγευμα συνεδρίασε και η παράταξη της ΔΑΚΕ με εισήγηση τη μη κάθοδο στην ηλεκτρονική κάλπη.

Μάλιστα σε επίσημες ανακοινώσεις τους ζητούν από τους καθηγητές να απέχουν από τις εκλογές «παρωδία» και καταγγέλλουν τη μοναδική παράταξη που αποφάσισε να συμμετέχει σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική διαδικασία και ζητούν παράταση της θητείας των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων προκειμένου οι εκλογές να γίνουν δια ζώσης μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Εκφράζουν δε και προβληματισμό για το αδιάβλητο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

«Είναι προφανές ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο (νομικό και μη) ώστε, ακόμα και αν πραγματοποιηθεί η έωλη ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών η οποία καταγγέλλει τους «επιτήδειους πρόθυμους στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας».

«Όσοι και όποιοι επιλέξουν, με τα όποια ανταλλάγματα, να βρεθούν στην απέναντι όχθη από τα συνδικάτα και με την πλευρά της κυβέρνησης, όχι απλά θα γραφτούν με μελανά γράμματα στη ιστορία του κλάδου, αλλά πολύ σύντομα θα αποτελούν ξένο σώμα (…). Αυτές τις ώρες που δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας με τις μάσκες να αποτελούν βασικό μέσο προστασίας και κάποιοι επέλεξαν να τις αποχωριστούν, οι εκπαιδευτικοί απαντούν συσπειρωμένοι στο σωματείο τους», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση Καθηγητών Μαγνησίας καλεί επίσης σε αποχή από τις εκλογές. «Οι εκλογές – παρωδία, απ’ ότι φαίνεται, τελικά δεν θα γίνουν. Ακόμη, όμως, κι αν γίνουν, θα είναι άκυρες και όσοι συμμετέχουν θα γελοιοποιηθούν. Προειδοποιούμε τους συναδέλφους ότι τα χειρότερα έρχονται… και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ένα μήνυμα αντίστασης απ’ όλον τον κλάδο».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου