ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε το «Δος Ημίν» στον Βόλο μετά από 50 ημέρες λουκέτου

ανοιξε-το-δος-ημίν-στον-βόλο-μετά-από-83362

Επανήλθε στις επάλξεις της προσφοράς το «Δος Ημίν Σήμερον» μετά τη σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων και το lock down που διήρκεσε 50 ημέρες. Με έκδηλη χαρά και συγκίνηση επέστρεψε στον γνώριμο χώρο το έμψυχο δυναμικό, αναλαμβάνοντας και πάλι δράση για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σίτισης δεκάδων άπορων οικογενειών της πόλης.

Εκατό μερίδες φαγητού παρασκευάστηκαν χθες, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας, προκειμένου να διανεμηθούν σε αντίστοιχο αριθμό απόρων, με τη διανομή να πραγματοποιείται πλέον από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, καθημερινά.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στις θέσεις τους και ανέλαβαν και πάλι δράση οι στυλοβάτες του «Δος Ημίν», με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά έργο, να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ήρθε η ώρα να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια με πολλή αγάπη και ελπίζουμε να μην υπάρξει άλλο πρόβλημα στο μέλλον. Με πόνο ψυχής βιώσαμε το διάστημα των πενήντα ημερών, που ήταν πρωτόγνωρο για μας στα 20 και πλέον χρόνια λειτουργίας της δομής».

Με γνώμονα την κοινωνική προσφορά διάβηκαν και πάλι την πόρτα του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, με ανάμεικτα συναισθήματα, χαράς και συγκίνησης.

Η μαγείρισσα του «Δος Ημίν» Σοφία Χατζησταμούλη υπογράμμισε από την πλευρά της: «Μας έλειψε ο χώρος όλο αυτό το διάστημα και η σκέψη μας βρίσκονταν στον κόσμο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο και να μην το βιώσει κανένας στο μέλλον. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να έχουμε κουράγιο και ελπίδα».

Με ανάλογα συναισθήματα επανήλθε στις επάλξεις της προσφοράς η Παρασκευή Χλαμύδα, η οποία είναι εθελόντρια του «Δος ημίν» από το 2006. Με πολλή συγκίνηση επανήλθε χθες στον οικείο, για την ίδια, χώρο, προκειμένου να προσφέρει χέρι βοήθειας στην κορυφαία φιλανθρωπική πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας. «Νιώθω συγκινημένη που βρίσκομαι και πάλι στο «Δος ημίν». Μας έλειψε πολύ όλο αυτό το διάστημα και επανήλθαμε με χαρά, για να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο», είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου