ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

ηλεκτρονικές-εκλογές-αιρετών-εκπροσ-831093

Με αφορμή σχετικά ερωτήματα που αφορούν στην προετοιμασία της διοίκησης για την προσεχή εκλογή καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «η διαδικασία εκλογής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ». Με τη χρήση αυτού του συστήματος είναι δυνατό να διεξαχθεί ψηφιακά και με ασφάλεια όμοια με εκείνη που εφαρμόζεται στις οικονομικές συναλλαγές, όπως δηλώθηκε από το ΥΠΑΙΘ, η διαδικασία των εκλογών διαφόρων τύπων. Προφανώς, τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω του Διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ», έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πολλές ψηφοφορίες στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η υλοποίηση της ψηφοφορίας με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ» γίνεται με τη βοήθεια κάποιου φυλλομετρητή/πλοηγού της επιλογής του ψηφοφόρου. Τονίζεται, όπως διαβεβαιώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου. Για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εκλογής μελών του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας με το πληροφοριακό σύστημα «ΖΕΥΣ», απαιτείται η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής. Ένα μέλος αυτής της επιτροπής, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, πρέπει να προταθεί από την τοπική ΕΛΜΕ».

Όπως αναφέρει ο κ. Σταχτέας, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, «μέχρι σήμερα δεν όρισε εκπρόσωπό της. Τόσο για την προαναφερόμενη δυσλειτουργία στην συνέχιση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όσο και για την απόσυρση τριών από τα τέσσερα αρχικά κατατιθέμενα ψηφοδέλτια, ενημερώθηκε η προϊσταμένη αρχή και αναμένουμε σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου