ΤΟΠΙΚΑ

Οπερα από τη Ν. Υόρκη

οπερα-από-τη-ν-υόρκη-83076

Με την όπερα «La Clemenza di Tito» του Wolfgang Amadeus Mozart, συνεχίζεται σήμερα στις 19.55 στο Αχίλλειο, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μέσω της μεγάλης συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης για Ελλάδα και Κύπρο.

Το πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει για το κοινό του Βόλου ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού – Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου. Το εξαιρετικό αυτό έργο του Mozart θα μεταδοθεί απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και θα προβληθεί σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα της φετινής σεζόν 2012-2013, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου με τη νέα παραγωγή της Μet «L’Elisir d’Amore» (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Donizetti και πρωταγωνίστρια τη διάσημη ντίβα Anna Netrebko. Το έργο εντυπωσίασε τους θεατές και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η προσέλευση του κόσμου στην Αθήνα, στο Βόλο αλλά και στις άλλες πόλεις ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Ακολούθησαν το αριστούργημα του Τζουζέπε Βέρντι «Οθέλλος» και η σύγχρονη όπερα «Καταιγίδα» του νέου Βρετανού συνθέτη Thomas Adès.

Η τελευταία ιταλική όπερα του Μότσαρτ «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου» παρουσιάζει μία χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο Μπαρόκ Harry Bicket. Πρωταγωνιστεί ο Giuseppe Fillianoti, στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα και η Barbara Frittoli στον ρόλο της εκδικητικής Βιτέλια. Η Βιτέλια είναι κόρη ενός εκθρονισμένου ηγέτη, που το σχέδιό της να δολοφονήσει τον Αυτοκράτορα Τίτο περιπλέκεται από τον έρωτά της με τον νεαρό αριστοκράτη Σέστο, τον οποίο ερμηνεύει η βιρτουόζα Elina Garanca. Η Kate Lindsey και η Lucy Crowe συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των νεαρών εραστών Άννιου και Σερβίλιας. Η στιλιζαρισμένη παραγωγή είναι μία από τις πιο φημισμένες σκηνογραφίες του θρυλικού Jean-Pierre Ponelle.

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στον Δίαυλο σήμερα 11.00-13.00 και στο Αχίλλειο μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, ενώ διατίθενται εισιτήρια των 20 και 15 ευρώ. Τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν, εξάλλου, οι φημισμένες όπερες του Βέρντι «Ο Χορός των μεταμφιεσμένων», στις 8 Δεκεμβρίου και « Αΐντα», στις 15 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για προπώληση εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.metingreece.com

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου